Φραντσέσκο Τζόρτζι: Τι του έγραφαν στο Instagram για το Κατάρ

Το προφητικό μήνυμα που είχε δεχτεί στα social media

Σε κρατητήριο στις Βρυξέλλες, φέρεται να πέρασε τη νύχτα η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και -μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Εύα Καϊλή. Προηγήθηκε έρευνα στο σπίτι της / Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων Star 10/12/22

Ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην καρδιά της Ευρώπης με κεντρικά πρόσωπα την αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και την Εύα Καϊλή, υπό κράτηση έχουν δυο Ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών, οι Μαρία Αρένα και Μαρκ Ταραμπέλα και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος είναι Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ποιος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, ο Τζόρτζι ήταν πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος δωροδοκίας με χρήματα από το Κατάρ. Αμέσως μετά συνεργάστηκε με την ομάδα S&D, ενώ σύμφωνα με την L’ Echo, εντοπίστηκαν τσάντες με χρήματα στο σπίτι που διατηρεί με την κυρία Καϊλή.

«Τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι» της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Κατάρ επιχείρησε να αναμιχθεί σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας ακόμη και αξιωματούχους.

Εύα Καϊλή: Τι είναι το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται

Το πρωί της Παρασκευής (09.12.2022) έγινε έφοδος στο σπίτι της Εύας Καϊλή, ενώ συνελήφθη αρχικά ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και στη συνέχεια η ίδια. Τόσο η Καϊλή όσο και ο σύντροφός της ερευνώνται για διαφθορά σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι υπήρξε έμπειρος Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα είναι δεινός ιστιοπλόος. Κατάγεται από την Ιταλία και εργάζεται ως βοηθός σε γραφείο Ιταλού Ευρωβουλευτή, στην ίδια ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.  

Με μία γρήγορη ματιά στο Instagram του, τον βλέπουμε σε στιγμιότυπο του 2018, να είχε γονατίσει στο πάτωμα, συμπληρώνοντας έγγραφα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Τότε, κάποιος από τους ακολούθους του, του είχε κάνει το εξής προφητικό -θα λέγαμε- σχόλιο: «Από τότε που θα βρεθείς στο Κατάρ, δε θα είσαι ποτέ ο ίδιος».

Τότε, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είχε μόλις επιστρέψει από το Κατάρ, απ’ όπου είχε φροντίσει να κάνει δύο αναρτήσεις.

Στην πρώτη φωτογραφία, λίγες ημέρες πριν, ο Τζόρτζι δημοσίευσε μία σελίδα από το σημειωματάριό του, θέλοντας να δείξει ότι είχε χαλαρό μίτινγκ ημέρα Κυριακή. Πέραν του σκίτσου, το ενδιαφέρον τραβά και η πολυτελής επιφάνεια του γραφείου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η δεύτερη φωτογραφία, από το εσωτερικό κτιρίου στην Ντόχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top