Βρυξέλλες: «Σφράγισαν» το γραφείο της Εύας Καϊλή

Οι ευρωσοσιαλιστές ζητούν την καθαίρεση της από τη θέση της αντιπροέδρου

Δείτε στο βίντεο πώς έγινε η σύλληψη της Εύας Καϊλή στο σπίτι της στις Βρυξέλλες / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 10/12/22

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η προσαγωγή της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Καϊλή από τη Βελγική Αστυνομία με φόντο μεγάλη υπόθεση διαφθοράς Ευρωπαίων αξιωματούχων από τις αρχές του Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο, ενώ έχει συλληφθεί και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι. Σε καταδρομικές επιχειρήσεις που έκανε η βελγική αστυνομία σε σπίτια εμπλεκομένων στην υπόθεση βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά και φαίνεται ότι είμαστε προ της αποκάλυψης ενός μεγάλου πολιτικού σκανδάλου.

Εύα Καϊλή: Τι είναι το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται

Η πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών (S&D), Iratxe Garcia Perez, ζητά την καθαίρεση της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως εξηγεί, οι Σοσιαλδημοκρατές, θα επικαλεστούν στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων το άρθρο 21 του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να καθαιρεθεί από την θέση η κ. Καϊλή. Επιπλέον, η κ. Πέρεζ, σημειώνει ότι όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες, πρέπει να αντικατασταθεί η Εύα Καϊλή, προκειμένου να προστατευθεί η αξιοπιστία του θεσμού και να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες.

Την Κυριακή οι επίσημες ανακοινώσεις του Βέλγου δικαστή για την Καϊλή

Βρυξέλλες: «Σφράγισαν» το γραφείο της Εύας Καϊλή

Πηγές είπαν στο Euronews ότι τα γραφεία των ευρωβουλευτών Εύα Καϊλή, Μαρί Αρένα και Μαρκ Ταραμπέλα σφραγίστηκαν από τη βελγική αστυνομία. 

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το γραφείο της είναι κλειδωμένο και στην πόρτα υπάρχει ένα σημείωμα που γράφει ότι «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ».

Εύα Καϊλή: Πώς γίνεται η καθαίρεση από τη θέση της αντιπροέδρου

Σύμφωνα με τους κανόνες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, απαιτείται πρώτα απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και μετά έγκριση από την Ολομέλεια με τα 2/3.

Το αίτημα για την καθαίρεση της έχουν ζητήσει επίσης οι Πράσινοι του ευρωκοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, έχει ζήτησει από την Εύα Καϊλή, μέσω του εκπροσώπου τύπου, να παραδώσει την έδρα της. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείται ο εθνικός κανονισμός και έτσι την έδρα θα πάρει ο τρίτος υποψήφιος, ο Νίκος Παπανδρέου.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top