Την Κυριακή οι επίσημες ανακοινώσεις του Βέλγου δικαστή για την Καϊλή

Η βελγική αστυνομία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star, Μαρίας Ψαρά, στις Βρυξέλλες / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 10/12/22

Την Κυριακή το μεσημέρι, κατά τη 1 (ώρα Ελλάδος), αναμένονται οι ανακοινώσεις των δικαστικών αρχών του Βελγίου για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, στην οποία εμπλέκεται η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από Βρυξέλλες, βρέθηκαν στο σπίτι που ανήκει στον σύντροφό της, 100.000 ευρώ. 

«Τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι» της Εύας Καϊλή

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) αναφέρει σχετικά: «Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, δε θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, αλλά θα εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου για την υπόθεση.

Υπόθεση Καϊλή: Η βελγική αστυνομία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η βελγική αστυνομία χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ των οποίων και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου οι βελγικές αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις εργαζομένων και ευρωβουλευτών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος από πρόσωπα που προέρχονται από το Κατάρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top