Εύα Καϊλή: Συνελήφθη με 160.000 ευρώ σε σακούλες

Η ευρωβουλευτής θα οδηγηθεί στη γυναικεία φυλακή του Σαιν-Ζιλ

Δείτε στο βίντεο το αναλυτικό ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του Star, Μαρίας Ψαρά στις Βρυξέλλες (Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star - 11/12/22)

Η Εύα Καϊλή θα περάσει το τρίτο της βράδυ στο κελί, έως ότου βρεθεί αντιμέτωπη με τον δικαστή που θα αποφασίσει, αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι. 

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας του Star, η Εύα Καϊλή αναμένεται να οδηγηθεί στη γυναικεία φυλακή του Σαιν-Ζιλ εντός των Βρυξελλών.

Βρυξέλλες: «Σφράγισαν» το γραφείο της Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η πρώην -πλέον- αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει εκεί έως πέντε ημέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Τρία θα είναι τα κριτήρια: Αν κριθεί ύποπτη φυγής, εάν θα κριθεί ύποπτη τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων ή εάν θα υπάρξει συμπαιγνία, αν δηλαδή βρει τα άτομα που θα καταφέρουν να σβήσουν τα ίχνη της και την αθωώσουν τελικά στο δικαστήριο. Μέχρι την έναρξη της διαδικασίας θα περάσει περίπου ένας με ενάμισης χρόνος.

Να σημειωθεί ότι μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθη ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, όπως και ένας λομπίστας του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Την ίδια ώρα, ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, που τον προσήγαγαν για ανάκριση επειδή βρέθηκε με μία βαλίτσα με χρήματα. Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε και ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Συνολικά, τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή όλων των συλληφθέντων ήταν 600.000 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top