Στη φυλακή η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Κατηγορούνται για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος

Συνελήφθη η Εύα Καιλή. Είναι μεταξύ των 4ων -συνολικά- ατόμων που κατηγορούνται για: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα "βρώμικου" χρήματος και διαφθορά! / Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star 11/12/22

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες είναι η Εύα Καϊλή, η οποία -σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ- βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διαφθοράς που αφορά σε δωροδοκία από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ένας λομπίστας και ο Πιέρ Αντόνιο Πανζέρι, ευρωβουλευτής επί 15 χρόνια, πρώην πρόεδρος της υποεπιτροπής «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο Κοινοβούλιο. Να σημειωθεί ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, υπήρξε συνεργάτης του Πανζέρι.

Ποιος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος στην υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των βελγικών Αρχών, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών και δύο αφέθηκαν ελεύθερα, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν για δωροδοκία από το Κατάρ.

Η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι για ψώνια σε εμπορικό κέντρο / NDP

Στη φυλακή η Εύα Καϊλή: Ελεύθερος ο πατέρας της - Θα κληθεί για κατάθεση και η αδερφή της

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος και ο Λούκα Βισεντίνι, πρόσφατα εκλεγμένος γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου».

Π. Περάκης: «Για κάθε αδίκημα η ποινή ξεκινά από τα πέντε χρόνια κάθειρξη»

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης και Πρόεδρος Ευρωπαίων Δικηγόρων (CCBE) μίλησε μέσω skype στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και είπε: «Για κάθε αδίκημα η ποινή ξεκινά από τα πέντε χρόνια κάθειρξη και ανεβαίνει πιο πάνω. Βέβαια, εξαρτάται και από τα ελαφρυντικά ή όχι που μπορεί να κρίνει το βελγικό δικαστήριο ότι συντρέχουν. Πάντως μιλάμε για βαρύτατες ποινές. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συλλαμβάνεται όπως οποιοσδήποτε πολίτης!».
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top