Όλο το παρασκήνιο για το «αμαρτωλό» Predator και τις υποκλοπές

Πληροφορίες για παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις, με φόντο νέα στοιχεία και πληροφορίες για το πώς έφτασε και ενεργοποιήθηκε το Predator στην Ελλάδα. Ως πρόσωπο - «κλειδί» αναδεικνύεται ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, με μακρόχρονη προσωπική φιλία με τον τέως Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης και ανιψιό του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Παρακολουθήσεις: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» για την ενεργοποίηση του Predator

Με ύποπτο SMS, πριν από ένα χρόνο, φέρεται ότι παγιδεύτηκε το τηλέφωνο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», οι πληροφορίες αυτές σήμαναν συναγερμό σε ξένες αντιπροσωπείες και μυστικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013- 2014, ο Νίκος Δένδιας είχε μπλοκάρει την εγκατάσταση του συστήματος επικοινωνιών SEPURA, από εταιρία του Γιάννη Λαβράνου, που χαρακτηρίζεται πρόσωπο- κλειδί της υπόθεσης.

Οικονόμου: «Με τη λάσπη λερώνονται τα χέρια αυτών που την κρατούν»

Στα δίχτυα του Predator

Ο Ισραηλινός Σαχάκ Αβνί, επιχειρηματίας και ειδικός σε θέματα υψηλής τεχνολογίας έφτασε το 2019 στην Αθήνα. Συνεργάτης του, ο Ταλ Ντίλιαν, πρώην στέλεχος των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, με τον οποίο ήδη δραστηριοποιούνταν στην Κύπρο, με όχημα εταιρία, της οποίας μέτοχος ήταν η INTELLEXA LTD. 

Σύμφωνα με το «Βήμα», ο Σαχάκ Αβνί συναντήθηκε στο Χαλάνδρι με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο- μετέπειτα βασικό μέτοχο της INTELLEXA στην Ελλάδα- και τον Γιάννη Λαβράνο. Η σχέση του τελευταίου με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης και ανιψιό του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, θεωρείται κλειδί για την προώθηση του Predator στην ΕΥΠ.   

Υποκλοπές: Απάντηση Μητσοτάκη στον Τσίπρα με θεσμικές αλλαγές 

Ο ρόλος του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου στην υπόθεση χαρακτηρίζεται κομβικός.

Ο ίδιος, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζει ότι από το 2012 ζει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο. Πώς γίνεται, τότε, να του έχει παραχωρηθεί αστυνομική φύλαξη από την ΕΛΑΣ; Απάντηση επ' αυτού δεν υπήρξε. 

Όσον αφορά στην πλαστή ιταλική ταυτότητα, με το όνομα Gianni Berti, που έχει τη φωτογραφία του, ο Γιάννης Λαβράνος ανέφερε ότι υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων.  
 
Νέα λίστα παρακολουθήσεων

Στην κορυφή της νέας λίστας παράνομων παρακολουθήσεων, που δημοσίευσε το «DOCUMENTO», βρίσκονται οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top