Παρακολουθήσεις: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» για την ενεργοποίηση του Predator

Νέα λίστα ονομάτων βάζει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό

Νέα λίστα ονομάτων, που φέρονται να παρακολουθούνταν από το Predator, δημοσιεύει η εφημερίδα «Documento», ανατροφοδοτώντας τη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

Τσίπρας στο Star για τις υποκλοπές: O Μητσοτάκης κρύβεται 

Τα φώτα πέφτουν στον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο και τις σχέσεις του με τον τέως Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης και ανιψιό του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Σαχάκ Αβνί φτάνει στην Αθήνα για να προωθήσει το Predator. 

Ως πρόσωπο- «κλειδί», χαρακτηρίζεται ο επιχειρηματίας Γιάννης Λαβράνος, με βασικό κριτήριο τη στενή και πολύχρονη φιλία του με τον ανιψιό του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και την πρόσβαση του τελευταίου, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Τη στενή σχέση του Γιάννη Λαβράνου με τον Γρηγόρη Δημητριάδη αναδεικνύει και η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει ταξιδέψει το 2019 στο Λονδίνο μαζί με τον τέως Γ.Γ. της κυβέρνησης και να έχει κάνει επαφές για προγράμματα κυβερνοασφάλειας, ως «άνθρωπος κοντά στον Πρωθυπουργό».

Μιλώντας στην εφημερίδα, υποστηρίζει ότι έχει συναντηθεί μόνο μια φορά με τον Πρωθυπουργό πριν από χρόνια, με μεσολάβηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ότι δεν έχει σχέση με το Predator κι ότι δεν έχει μετοχική σχέση με την εταιρία KRIKEL που εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά συνεργάζεται με αυτήν. 

Όσον αφορά στην πλαστή ιταλική ταυτότητα, με το όνομα Gianni Berti, που έχει τη φωτογραφία του, ο Γιάννης Λαβράνος ανέφερε ότι υπέβαλε μήνυση κατ' αγνώστων. 

Η Γεροβασίλη κατέθεσε μήνυση για την υπόθεση των παρακολούθησεων

Υπουργοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι στη νέα λίστα παράνομων παρακολουθήσεων

Στην κορυφή της νέας λίστας παράνομων παρακολουθήσεων, βρίσκονται οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Θεσμική παρέμβαση του πρωθυπουργού τη Δευτέρα για τις παρακολουθήσεις

Τη Δευτέρα, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός θα στείλει ένα και μόνο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «'Ολα στο φως- καμία σκιά που θα δίνει τροφή στη συνωμοσιολογία».  

Τη Δευτέρα θα τεθεί σε διαβούλευση και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα απαγορεύει την εμπορία, κατοχή και χρήση κακόβουλων λογισμικών. Όσο για τις επισυνδέσεις από την ΕΥΠ θα γίνονται, εφεξής, με την ενεργοποίηση πολλαπλών δικλείδων ασφαλείας και με έγκριση του Πρωθυπουργού αν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα. 

Ανακοίνωση υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στο μεταξύ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαψεύδει την εμπλοκή του αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα χορήγησης άδειας λογισμικού».

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top