Τσίπρας στο Star για τις υποκλοπές: O Μητσοτάκης κρύβεται 

Τι υποστήριξε για το σημείο που συνδέει το Μαξίμου με παρακολουθήσεις   

Αλέξης Τσίπρας: Τι είπε για τις υποκλοπές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα (Video Star)  

«O κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα πρέπει να δώσει απαντήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα  Ζαχαρέα. 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «κρύφθηκε» από την επιτροπή της Ευρωβουλής  PEGA προκειμένου  να μη δώσει απαντήσεις και ότι «κρύφθηκε και από τη Βουλή».  

Υποκλοπές: Φουντώνει η κόντρα μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη 

«Οι ένοχοι κρύβονται όχι οι αθώοι. Οι αθώοι βγαίνουν στο  φως και δίνουν απαντήσεις» ανέφερε.  

Σχετικά με το ίδιο ζήτημα ισχυρίσθηκε επίσης ότι ο  κ. Μητσοτάκης δε δίνει απαντήσεις «επί  τέσσερις μήνες που ξέσπασε το σκάνδαλο» και ότι «απειλεί αριστερά και δεξιά με φυλάκιση όσους μιλούν για αυτό».  

Στην ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα ότι στον νομικό μας πολιτισμό ο καταγγέλλων φέρει το βάρος της απόδειξης, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις όταν επαναλαμβάνονται συνεχώς, είναι ενδείξεις ενοχής πλέον». 

Από τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  

Το κοινό σημείο για Ανδρουλάκη, Κουκάκη και Σπίρτζη    

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κοινό σημείο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Nϊκο Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη, ήταν ότι «και οι δύο όταν δεν μπορούσαν να παρακολουθηθούν από την επισύνδεση (της ΕΥΠ)  παρακολουθούνταν από το Predator» και ότι το ίδιο συνέβη και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπίρτζη. 

«Όταν ο Ανδρουλάκης πήγε στην ΑΔΑΕ και είπε «παρακολουθούμαι» τότε ο διοικητής της ΕΥΠ κατέστρεψε τα αρχεία» δήλωσε. 

Για το αν ήταν ο κ. Μητσοτάκης πίσω από τις παρακολουθήσεις ο κ. Τσίπρας απάντησε στη σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, «εγώ δεν είμαι ο ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει τις απαντήσεις.    

«Να μας πουν αν ήταν υπό παρακολούθηση οι 31 της λίστας του Documento» 

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε επίσης το ερώτημα αν τα 31 πρόσωπα της λίστας (του δημοσιεύματος του Documento), μεταξύ των οποίων και υπουργοί, παρακολουθούνται  

Υποκλοπές: Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το Documento   

Για το αν λειτουργούσε το Pegasus το 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι δεν είχε  ενημερωθεί για κάτι τέτοιο,  χωρίς να το αποκλείει, όπως σημείωσε,  αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει κάτι άλλο και σύνδεση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο ανέφερε:   

«Αν δε γνώριζε πρόκειται για ένα πρωθυπουργό μειωμένου καταλογισμού και άρα επικίνδυνο», προσθέτοντας ότι και αν πάλι γνώριζε, «έχουμε έναν πρωθυπουργό ανασφαλή και επικίνδυνο». 

«Υπάρχει υπουργός του κ. Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεδεμένος επισήμως;»   

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα στοιχεία τα έχουν η ΕΥΠ, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και η εισαγγελέας της ΕΥΠ κυρία Βλάχου, λέγοντας ότι στην Επιτροπή της Βουλής η Εισαγγελέας ανέφερε ότι μπορεί να παρακολουθήσει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ζητάμε απαντήσεις κυρία Ζαχαρέα» τόνισε για το ίδιο ζήτημα. 

Σχετικά με την κριτική ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι παρακολουθήσεις έγιναν από κακούργημα πλημμέλημα απάντησε για τη σημερινή κυβέρνηση: «και γιατί δεν το άλλαξε;». 

«Αν ισχύει ότι πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι ήταν κάτω από ένα μεγάλο αυτί, τότε αυτός είναι λόγος να πούμε time out, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.  

Υποκλοπές: «Παρακολουθήσεις με predator σε πολιτικά στελέχη»

Οι Υπουργοί να ζητήσουν με δική τους πρωτοβουλία να μάθουν αν ήταν υπό παρακολούθηση     

«Οι Υπουργοί να ζητήσουν με δική τους πρωτοβουλία να μάθουν αν παρακολουθούντο» ζήτησε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στο Star, λέγοντας πως «αν εξαιρέσουμε τον κ. Δένδια που έκανε μια σιβυλλική δήλωση, κανείς άλλος δε μίλησε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να είναι ψευδής η λίστα,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «ότι αν είναι ψευδής,  να υποστεί τις ευθύνες του νόμου όποιος λέει ψέματα».  Υποστήριξε τέλος για το ίδιο ζήτημα, ότι μέσω του λογισμικού Predator ενδέχεται να συνεχίζονται και σήμερα οι παρακολουθήσεις, καθώς, όπως είπε, «δεν έχει αποκαλυφθεί η συμμορία που τις έκανε». «Άρα, υποθέτω ότι συνεχίζει να λειτουργεί» συμπλήρωσε.  

Ολόκληρη η συνέντευξη του Α. Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα 
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top