Παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ για την υπόθεση Πάτση!  

Την παραίτηση ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για «απευθείας αναθέσεις» στον βουλευτή

Γιώργος Κωνσταντόπουλος ΕΛΤΑ
Υπόθεση Πάτση: Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γ. Κωνσταντόπουλος ο οποίος παραιτήθηκε, σε εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων (φωτογραφία ΕΛΤΑ)   

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος «για λόγους ευθιξίας», όπως έγινε γνωστό, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος διαγράφηκε σήμερα από τη ΝΔ.      

Εκτός από την εμπλοκή του σε εταιρία που φέρεται να διαχειρίζεται «κόκκινα δάνεια», ο κ. Πάτσης καταγγέλθηκε ότι είχε  εισπράξει με απευθείας αναθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές από τα ΕΛΤΑ.   

Τα ΕΛΤΑ πάντως υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι «δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την νομική εταιρεία». 

«Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο» ανέφερε πριν την παραίτηση Πάτση – Κωνσταντόπουλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δήλωσή του.

Από την πλευρά τους πηγές προσκείμενες στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, επισημαίνουν ότι τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου, αλλά έχουν περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου εδώ και αρκετά χρόνια και υποστηρίζουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά ότι το τελευταίο έχει αρμοδιότητα μόνο επί των νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν στον ταχυδρομικό τομέα. Αυτό δεν τους εμποδίζει, σήμερα, να “χρεώνουν” στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσεις του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, παραβιάζοντας κάθε θεσμική λογική και λειτουργία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top