Τσίπρας: Κριτική στην κυβέρνηση για την ενέργεια σε συνάντηση με αρτοποιούς

«Είναι ώρα να σταματήσει το κύμα λουκέτων στα αρτοποιεία» 

Η πολιτική επικαιρότητα της  ημέρας και η κριτική Τσίπρα για τη διαχείριση της  ενεργειακής κρίσης (Video Star/ φωτογραφία Ευρωκίνηση, Μ. Καραγιάννης)    

Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ενεργειακή κρίση άσκησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (ΟΑΕ), σε αρτοζαχαροπλαστείο στη Λυκόβρυση.

Κριτική Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση  

 «Οι τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχουν δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και ιδίως για τον κλάδο των αρτοποιών που έχουν δει ακόμα και μετά τις αλλαγές που έγιναν στα τιμολόγια των Αύγουστο, αύξηση στους λογαριασμούς τους και όχι μείωση» δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση. 

Όπως πρόσθεσε «η ρήτρα αναπροσαρμογής έφυγε, οι αυξήσεις δεν έφυγαν και σήμερα, Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, οι άνθρωποι αυτοί βλέπουν στα τιμολόγια που καλούνται να πληρώσουν για τους λογαριασμούς του ρεύματος, του φυσικού αερίου, να είναι τιμές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και τιμές που κάνουν απαγορευτική τη λειτουργία τους». 

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Συνεδρίαση - «θρίλερ» αναμένεται για την ενέργεια  

Ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι «δεκάδες, εκατοντάδες αρτοποιεία κλείνουν σε όλη τη χώρα ενώ και θέσεις εργασίας χάνονται διότι οι αυξήσεις για ένα μέσο αρτοποιείο αντιστοιχούν σε δύο και τρεις μισθούς εργαζόμενου». 

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο  κ. Τσίπρας και επειδή, όπως είπε, «είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο -που συναντήθηκα με τους αρτοποιούς- μια επιδότηση για εκείνους που ποτέ όμως δεν τους δόθηκε», ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι η ώρα να δοθεί και μάλιστα αναδρομικά για να σταματήσει αυτό το κύμα των λουκέτων στα αρτοποιεία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top