Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Συνεδρίαση - «θρίλερ» αναμένεται για την ενέργεια  

Νέα παζάρια για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου   

Ενεργειακό: Συνεδρίαση - θρίλερ αναμένεται στη σύνοδο κορυφής ( photo Star) 

Η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά, μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα τι πρέπει να περιμένουμε από την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και αν θα είναι κάτι χειροπιαστό ή θα συνεχιστεί τελικά το θρίλερ για το ενεργειακό.

Προσωρινό πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου προτείνει η Κομισιόν 

 

Το Βερολίνο «υπόσχεται» έντονες συζητήσεις στη σύνοδο κορυφής 

Πριν καν φτάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες, η ατμόσφαιρα μυρίζει «μπαρούτι». Από τα μηνύματα που εκπέμπει η γερμανική πλευρά καταλαβαίνουμε ότι οι συζητήσεις θα είναι πολύ έντονες και δύσκολα θα ολοκληρωθούν στο διήμερο της Συνόδου. Πληροφορίες του Star αναφέρουν ότι το Βερολίνο δε θέλει ούτε καν τον «κόφτη» στις τιμές του φυσικoύ αερίου, που παρουσίασε χθες η Κομισιόν! 

Ρεύμα - φυσικό αέριο: Σημαντικά φθηνότεροι οι λογαριασμοί τον Νοέμβριo

Νέα παζάρια για το πλαφόν - Ολοταχώς για έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας  

Η Κομισιόν από την πλευρά της επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ αρχικά δεν είχε την πρόθεση να προτείνει ούτε καν το πλαφόν για το φυσικό αέριο που προορίζεται για την ηλεκτροπαραγωγή, τελικά στο προσχέδιο της Συνόδου, συμπεριλαμβάνεται το πολυσυζητημένο «ισπανικό μοντέλο». Αναπάντητο και κρίσιμο είναι το ερώτημα αν το κόστος αυτού του πλαφόν θα το επωμιστούν οι Εθνικοί Προϋπολογισμοί ή αν θα δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό «εργαλείο». 

Οι ηγέτες συμφωνούν κατ' αρχήν, σε κοινές προμήθειες και νέο δείκτη φυσικού αερίου, αλλά οι κρίσιμες λεπτομέρειες δεν αναμένεται να «κλειδώσουν» πριν από ένα νέο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top