Υποκλοπές: Τη διαλεύκανση της υπόθεσης ζητά η Ρομπέρτα Μετσόλα

Ανακοίνωσε ότι η ΕΕ θα συνδράμει στις έρευνες

Την προθυμία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να συνδράμει στις έρευνες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η πρόεδρος,  Ρομπερτα Μετσόλα.

Η κυρία Μετσόλα, απαντώντας σε επιστολή του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, υπογράμμισε την απόλυτη συνεργασία των υπηρεσιών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την διαλεύκανση της υπόθεσης των  τηλεφωνικών υποκλοπών.

Παρακολουθήσεις: Κατέθεσε στον εισαγγελέα Ντογιάκο ο Θανάσης Κουκάκης

«Ανησυχώ πολύ για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών κι άλλων πολιτών. Τέτοιες παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ανεξάρτητα από το αν συμβαίνουν στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος», σημειώνει η πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου. 

Νέα κόντρα για ΕΥΠ: Την κατάργησή της ζητά ο Πολάκης – Η απάντηση της ΝΔ

Η Ρομπερτα Μετσόλα  θα ενημερώσει όπως είπε την Διάσκεψη των προέδρων, η οποία και θα αποφασίσει για το εάν θα γίνει σχετική συζήτηση στην ολομέλεια του  ευρωκοινοβουλίου.  

Παρακολουθήσεις: Πολιτική κόντρα για την επιστολή της Ρομπέρα Μετσόλα 

Με διαφορετική ματιά διάβασαν την επιστολή της Ρομπέρτα Μετσόλα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνοντας ξανά τα ξίφη τους. 

Υποκλοπές: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε άλλους 7-8 πολιτικούς

«Η κ. Μετσόλα προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της δράσης του παράνομου λογισμικού Predator, το οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά καν να προφέρει», ανέφερε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθησε η απάντηση της ΝΔ:   

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα, χρησιμοποιεί τα πάντα, χωρίς απολύτως κανέναν ενδοιασμό. Και προσαρμόζει στα αντιπολιτευτικά του μέτρα ακόμη και την επιστολή της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». 

Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ

Την ίδια στιγμή με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πίεση στη κυβέρνηση για συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ζήτησε για μια ακόμα φορά από την κυβέρνηση να πει δημόσια για ποιον λόγο παρακολουθούταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του: Δε θα δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Η Ελληνική Λύση από την άλλη κατηγόρησε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιούν την υπόθεση των υποκλοπών για να εξυπηρετήσουν το κομματικό τους συμφέρον. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top