Τέλλογλου: Υπήρχαν ενδείξεις για τα τηλέφωνα του Μητσοτάκη και του ΚΚΕ

Κατέθετε για 3,5 ώρες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Για περίπου 3,5 ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, μετά τις αναφορές του για παράνομες παρακολουθήσεις του τηλεφώνου του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προηγούμενα χρόνια.

«Ο Iδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγό η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες», είχε γράψει σε tweet του ο δημοσιογράφος.

Σε δήλωσή του, μετά την κατάθεση, τόνισε: «Εγώ δεν ήξερα να του πω κάτι γι’ αυτό και μίλησα για την έρευνα που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες στο inside story για τη χρήση του Predator, δηλαδή του λογισμικού που παρακολουθει τα κινητά τηλέφωνα. Και του εξήγησα ότι κατά τη γνώμη μας αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά στις νόμιμες επισυνδέσεις,  δηλαδή χρησιμοποιείται και το ένα και το άλλο. Ο κύριος Ντογιάκος μου έκανε μία ερώτηση σχετικά με μία ανάρτηση που είχα κάνει για τον πρωθυπουργό και του είπα ότι το πρόβλημα των υπηρεσιών που ήθελαν να πάρουν τέτοια λογισμικά είναι πολύ παλιότερο από τη σημερινή μέρα. Αυτό γιγαντώθηκε μετά το μετά το 2020. Πρόσωπα που έπαιζαν ένα ρόλο παλιότερα,  τα ίδια πρόσωπα είναι και σήμερα και ότι αν θέλουμε να μάθουμε το τι έχει γίνει με τις νόμιμες επισυνδεσεις στο παρελθόν,  τότε η κυβέρνηση το μόνο που έχει κάνει είναι να αλλάξει το νόμο που ψήφισε το Μάρτιο του 2021 που αναδρομικά απαγόρευε σε αυτούς που παρακολουθούνταν να ζητήσουν μέσω του δικαστή την ενημερωση τους, ένα δικαίωμα που υπήρχε μέχρι το 2021 και καταργήθηκε έκτοτε».

Υποκλοπές: Έρευνα από Ντογιάκο και για παρακολούθηση Μητσοτάκη το 2018

Σε ερώτηση για το εάν παρακολουθούνταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Τέλλογλου απάντησε: «Yπήρχαν ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα του δεν ήταν ασφαλή όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013, έχουμε βρει προσπάθειες των ελληνικών υπηρεσιών και το 2015, έχει γίνει μία τεράστια διαρροή στο wikileaks της ιταλικής εταιρείας που ήτανε όλες οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση m από το 2013 έως 2015».

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι «δεν ήταν από την αρχή η επιλογή να αγοραστεί το Predator, οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις αφορούσαν ένα άλλο πρόγραμμα το Πήγασος, το οποίο κάηκε όμως το 2018»

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο

Για περίπου 3,5 ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου / Eurokinissi

Ανδρουλάκης για την παρακολούθησή του: Δε θα δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Ο κ. Τέλλογλου σε ερώτηση εάν κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα, απάντησε: «Μου ζητήθηκε να ονομάσω συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτά τα πρόσωπα προκύπτουν από τη σύνθεση των εταιρειών. Ειναι γνωστό για εταιρεία Intelexa οτι παίζει σημαντικό ρόλο σε προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας Υπάρχουν σχέσεις των μετόχων μεταξύ τους».

Αλλαγές στην ΕΥΠ: Νέο θεσμικό πλαίσιο μετά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Τέλος, για το αν έχει γνώση να παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, απάντησε αρνητικά: «Έχω δει link τέτοια σε άλλα τηλέφωνα δεν ξέρω αν το έχουν ελέγξει.  Εχω δει τέτοια link να υπάρχουν σε τηλέφωνα κατά την έρευνα το inside story σε μη πολιτικά πρόσωπα , δεν έχω δει σε πολιτικά πρόσωπα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top