Παρέμβαση Σακελλαροπούλου για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Ζητά την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης

Αντιδράσεις από τα κόμματα για την υπόθεση παρακολουθήσεων / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Παρέμβαση με δήλωσή της για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζητώντας την άμεση διαλεύκανση του ζητήματος. 

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί καμία σκιά

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Σακελλαροπούλου:

«Η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας. Η εξαίρεση που προβλέπει το Σύνταγμα για λόγους εθνικής ασφάλειας συναρτάται με την ανάγκη προστασίας της χώρας σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που προϋποθέτει εγρήγορση και δύσκολες σταθμίσεις. 

Οικονόμου: «Ο Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί από την κυβέρνηση»

Πρέπει, ωστόσο, να ερμηνεύεται στενά και η εφαρμογή της να είναι σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου και της αναλογικότητας. Η απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας και η διαφάνεια της κρατικής δράσης δεν συνιστά μόνον εγγύηση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά τον πιο κρίσιμο δείκτη της ποιότητας της δημοκρατίας μας. Θεμελιώνει την εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας συμβόλαιο και την αντοχή του πολιτεύματός μας. Επιβάλλει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς. 

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Ήταν νόμιμη αλλά λάθος-Δεν γνώριζα

Ο σεβασμός και η προάσπιση της δημοκρατίας υπερβαίνει κόμματα και παρατάξεις, πρόσωπα και αξιώματα. Αποτελεί το πιο υψηλό καθήκον όλων μας απέναντι στον ελληνικό λαό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top