Οικονόμου: «Ο Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί από την κυβέρνηση»

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Αντιδράσεις από τα κόμματα για την υπόθεση παρακολουθήσεων / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως η επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν λάθος αλλά νόμιμη. Επίσης τόνισε πως η κυβέρνηση επιδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ζήτημα όμως αυτός αρνείται.

Μαξίμου: «Ναι» στην πρόταση Τσίπρα - Ανοίγει εκτάκτως η Βουλή στις 22/8

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

«Από την πρώτη στιγμή που ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται.

ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Μητσοτάκη: «Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης»

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν.

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Ήταν νόμιμη αλλά λάθος-Δεν γνώριζα

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top