Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου

Η απάντησή του στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αντιδράσεις από τα κόμματα για την υπόθεση παρακολουθήσεων / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Εκ νέου τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινάλ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για την υπόθεση παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Μητσοτάκης για παρακολούθηση Ανδρουλάκη: Ήταν νόμιμη αλλά λάθος-Δεν γνώριζα

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε «άμοιρος ευθυνών» και ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης του από την ΕΥΠ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τη δήλωση Μητσοτάκη 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τη δήλωση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις:

«Με τη σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός "νόμιμου λάθους" για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο.

Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις. Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ, ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον ΓΓ του Πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την στο επίπεδο της αμέλειας.

Αφού στη Δημοκρατία δεν επιτρέπονται σκιές, ποια σκιά φωτίσατε, κύριε Μητσοτάκη; Τη σκιά του Predator που ούτε καν αναφέρατε; O Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί.

Το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator επιχειρήθηκε να παγιδεύσει το κινητό μου τηλέφωνο, ενώ λίγες μέρες πριν είχα τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Και αν δεν υπήρχε η επίσημη έκθεση της ειδικής υπηρεσίας του ΕΚ, δε θα μαθαίναμε τίποτα για αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.

Τα παραμύθια χωρίς κινεζικό δράκο περί εμπλοκής της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην παρακολούθηση μου, σας το απάντησαν οι πρεσβείες τους με τον πιο επίσημο και εξευτελιστικό για σας τρόπο.

Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής.

Δε θα δεχτώ καμία συγκάλυψη. Δε θα επιτρέψω να ευτελίσει ο κ. Μητσοτάκης μια υπόθεση κομβική για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.

Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα όπως έχω πει πολλές φορές. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Είναι η αγωνία κάθε πολίτη να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του σε περιβάλλον δικαιοσύνης και απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θα συνεχίσω τον αγώνα προκειμένου η Δικαιοσύνη, η Ελληνική Βουλή και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να φέρουν στο φως όλη την αλήθεια. 

Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάθε δημοκράτη, να υπερασπιστούμε  την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος απέναντι σε αυτούς, που έκαναν τις συνταγματικές ελευθερίες κουρελόχαρτο εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top