Aνδρουλάκης για Αμπντουλχαμίτ Χαν: Δεν ζητάμε αλληλεγγύη, την απαιτούμε

Σήμερα αναμένεται ο απόπλους του τουρκικού γεωτρύπανου, «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Νέα σημαντική κλιμάκωση από την τουρκική ηγεσία χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τον σημερινό απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν» από το λιμάνι της Μερσίνας και τις απειλές για έρευνες.  Το τουρκικό γεωτρύπανο αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του σήμερα, στις 12:30, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο: «Η Τουρκία είναι ασταμάτητη»

«Δραστηριότητες, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις του κ. Ερντογάν», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η πολιτική του κατευνασμού είναι αδιέξοδη. Απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτροπής, που θα αναδεικνύουν ένα αρραγές μέτωπο προστασίας του διεθνούς δικαίου, όπως είναι η επιβολή εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από τις ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε και τόνισε καταλήγοντας.

Πού θα πάει το γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

«Οι Έλληνες δεν ζητάμε αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε αφού άλλωστε την προσφέρουμε απλόχερα σε ανάλογες περιπτώσεις, που διακυβεύουν την ασφάλεια της ΕΕ».

Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Ακάρ για το Καστελόριζο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top