Πού θα πάει το γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Ετοιμάζει φιέστα ο Ερντογάν στις 9 Αυγούστου  

Διαστάσεις φιέστας προσδίδει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην έξοδο του γεωτρύπανου της Τουρκίας στη Μεσόγειο, με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας να πραγματοποιεί ομιλία στις 9 Αυγούστου, ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων. 

Τουρκικό γεωτρύπανο: Τα τρία σενάρια για έρευνες και τι σημαίνει το καθένα

Ο Λάμπρος Δεμερτζής μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις τελευταίςς πληροφορίες για το πού βρίσκεται τώρα το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».  

To  γεωτρύπανο  ρίσκεται όλες αυτές τις μέρες σε δοκιμαστικά στα ανοιχτά του λιμανιού  Τάσουτζου της Μερσίνης,  όπως φαίνεται και στις εφαρμογές ανίχνευσης του στίγματος των πλοίων.  

Το στίγμα του γεωτρύπανου στην εφαρμογή Marine Traffick

Το στίγμα του τουρκικού γεωτρύπανου στην εφαρμογή Marine Traffick    

Οι προετοιμασίες  μέσα στο υπερσύγχρονο γεωτρύπανο είναι πυρετώδεις γιατί κάθε μέρα που θα επιχειρεί, θα επιβαρύνει την τουρκική οικονομία με 350.000 ευρώ! 

Όσον αφορά τις πληροφορίες για το πού θα επιχειρήσει, αν και ο Ερντογάν θα το ανακοινώσει στις 9 Αυγούστου, υπάρχουν ήδη 6 σημεία με πιθανά κοιτάσματα. 

Ο χάρτης με τα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχουν δοθεί σε εκμετάλλευση

Ο χάρτης με τα οικόπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας που έχουν δοθεί σε εκμετάλλευση  

Είναι κατ’ αρχήν οι θαλάσσιες περιοχές που έχουν κάνει έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πριν δύο χρόνια τα σεισμογραφικά σκάφη της Τουρκίας, όπως το Oruc Reis. 

Μπορεί επίσης να κινηθεί κοντά στα οικόπεδα 6 όπου βρίσκεται και ο Ιταλο - Γαλλικός όμιλος ENI – Total, στην Κυπριακή Δημοκρατία ή στην περιοχή  νότια του Καστελόριζου, όπου εδώ είναι η «κόκκινη γραμμή» για τη χώρα μας. Και επειδή οι Τούρκοι δεν θα διστάσουν να μπουν και σε περιοχές που δεν έχουν δικαιοδοσία,το  γεωτρύπανο θα  συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού ναυτικού. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top