Σήμερα η δήλωση Μητσοτάκη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν ο πρωθυπουργός στον πρωινό καφέ στο Μαξίμου με τους στενούς του συνεργάτες θα θέσει επί τάπητος όλες τις πτυχές της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και στη συνέχεια θα προβεί σε δημόσια δήλωση. 

Οικονόμου για υποκλοπές: «Απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

Ο ίδιος αναμένεται να απευθυνθεί στον κ. Ανδρουλάκη, αναγνωρίζοντας τους λάθος χειρισμούς από την πλευρά της ΕΥΠ σχετικά με την υποκλοπή της τηλεφωνικής του γραμμής. 

Θα επαναλάβει ότι δεν είχε καμία γνώση για τη νόμιμη συνακρόαση – με εισαγγελική εντολή – στο τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. 

Τσίπρας: Πρακτικές μαφίας οι διαρροές κατά Ανδρουλάκη

Αναμένεται επίσης να τονίσει ότι αυτό το σοβαρό θέμα δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση και σύμφωνα με πληροφορίες θα δηλώσει έτοιμος να προχωρήσει σε νέες θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να γίνει ακόμη πιο αυστηρό και διαφανές το πλαίσιο των νόμιμων παρακολουθήσεων, οι οποίες γίνονται για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Παρακολουθήσεις: «Καμία σκιά στην υπόθεση»

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, «προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις». Αρχικά του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, αρμόδιου για την εποπτεία της ΕΥΠ, Γρηγόρη Δημητριάδη, και στη συνέχεια του Διοικητή της Υπηρεσίας, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Ανδρουλάκης κατά ΝΔ: Μιλά για «εκτσογλανισμό»-Αφήνει αιχμές για εκβιασμούς

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι προτίθεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και γι’ αυτό συμφωνεί στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, αίτημα που αναμένεται να κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και να στηριχτεί και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υποκλοπές: Πολλά τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Τα ερωτήματα που έχει προκαλέσει η υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη είναι πολλά. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οφείλω μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη»

Κυριότερο όλων γιατί είχε δοθεί εισαγγελική εντολή για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης πρέπει να απαντηθεί ποια ήταν η ξένη υπηρεσία που λέγεται ότι ζήτησε την παρακολούθησή του. 

Τόσο η Ουκρανία, όσο και η Αρμενία, που «φωτογραφήθηκαν» να έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα, το διέψευσαν κατηγορηματικά.

Οικονόμου: «Ναι» από την κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής 

Το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πάντως έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση, με αρκετούς στο εσωτερικό της ΝΔ να ανησυχούν ότι η υπόθεση αυτή θα βάλει εμπόδια και στον προεκλογικό σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top