Φωτιά στην Πεντέλη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού από τον Στυλιανίδη

‘Έκκληση να μην ανάβουν οι πολίτες φωτιά για κανέναν λόγο  

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε για τη φωτιά στην Πεντέλη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.  

Φωτιά Πεντέλη: Εικόνες από καμένα σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα

«Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού ή βραχυκυκλώματος, όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» τόνισε.  

«Όποιος πιστεύει ότι στα πρώτα 3- 4 λεπτά  μπορεί να σβήσουν όλες οι πυρκαγιές είναι εκτός πραγματικότητας» τόνισε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την κριτική για καθυστερήσεις στην κατάσβεση.  

Ανέφερε ακόμα ότι πρώτιστος στόχος είναι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής» όπως και στην  έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη εκκένωσης μιας περιοχής.   

Φωτιά Πεντέλη: Τρεις εγκαυματίες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Η έκκληση Στυλιανίδη στους πολίτες να μην ανάβουν για κανένα λόγο φωτιά  

«Είμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Προς Θεού δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο»  κατέληξε ο  κ. Στυλιανίδης, απευθύνοντας έκκληση τους πολίτες.      

Προηγουμένως ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε για τη φωτιά στην Πεντέλη ότι «η χθεσινή πυρκαγιά είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας δύσκολης πυρκαγιάς που μάλιστα το βράδυ επιδεινώθηκε», κάνοντας λόγο  για ριπές που  κατά διαστήματα ξεπερνούσαν τα 115 χιλιόμετρα τη χώρα.  

Φωτιά Πεντέλη: Ο καπνός έφτασε μέχρι τα Κύθηρα - Ταξίδεψε 400 χλμ.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας επέστησε την προσοχή των πολιτών για την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας ότι τα στατιστικά δείχνουν πολύ περισσότερα συμβάντα πυρκαγιών σε σύγκριση με την προηγούμενη 15ετία.  

«Η Μεσόγειος είναι το hotspot της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ  υπενθύμισε τις πυρκαγιές σε Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία  που αποδεικνύουν την ένταση, όπως είπε του κλιματικού φαινομένου 

Στυλιανίδης: Σωστός ο συντονισμός στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

Ο κ. Στυλιανίδης υπεραμύνθηκε της διαχείρισης για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη λέγοντας ότι «ένας σωστός συντονισμός έχει στόχο τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις».   

«Είδαμε μια Πυροσβεστική να δίνει τη μάχη παντού… πιλότοι να επιχειρούν με κίνδυνο της ζωής τους. Οι δασικές υπηρεσίες φέτος συνεργάζονται πολύ καλά με την Πυροσβεστική, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεισφέρουν» τόνισε, ενώ  υποστήριξε ότι «ενώσαμε δυνάμεις και καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση στην Πεντέλη». 

«Οι πυροσβέστες ξεπέρασαν τους εαυτούς τους» επισήμανε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «ο σωστός συντονισμός όλων των φορέων φέτος δεν ήταν τυχαίος ήταν αποτέλεσμα της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης στη διαχείριση πυρκαγιών».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top