Στην Αθήνα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας - Συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Σουηδία και Φινλανδία δηλώνουν πρόθεση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου και ώρα 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ομόλογό του της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν.

Φινλανδία: Ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η επίσκεψη της Φινλανδής πρωθυπουργού γίνεται με φόντο την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Σουηδία και Φινλανδία συμφώνησαν να ανακοινώσουν τις αιτήσεις τους την εβδομάδα από 16 έως 22 Μαΐου, κατά την επίσκεψη του προέδρου της Φινλανδίας Sauli Niinistö στη Στοκχόλμη, αναφέρει η σουηδική εφημερίδα Expressen επικαλούμενη πηγές της σουηδικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα Iltalehti, η Σάνα Μάριν και η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, σχεδιάζουν να συναντηθούν την εβδομάδα που ξεκινά στις 16 Μαΐου και αμέσως μετά να ανακοινώσουν δημοσίως ότι σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η επίσκεψη της Φινλανδής πρωθυπουργού, Σάνα Μάριν, γίνεται με φόντο την πρόθεση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Σουηδία και Φινλανδία συμφώνησαν να ανακοινώσουν τις αιτήσεις τους την εβδομάδα από 16 έως 22 Μαΐου

Ιστορική στιγμή για τη Φινλανδία: Εξετάζει την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Η Φινλανδία και η Σουηδία μπορεί να αποφασίσουν μαζί αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους και ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει αναγκάσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εξετάσουν αν η μακροχρόνια στρατιωτική ουδετερότητά τους εξακολουθεί να είναι το καλύτερο μέσο για να διασφαλίσουν την εθνική τους ασφάλεια.

Η συζήτηση για το αν η χώρα θα πρέπει να επιδιώξει την ένταξή της στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ξεκίνησε στο κοινοβούλιο της Φινλανδίας την περασμένη εβδομάδα και επικεντρώνεται γύρω από το είδος των αμυντικών εγγυήσεων που θα είχε η χώρα κατά τη διάρκεια μιας πιθανής διαδικασίας αίτησης.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top