Κυβέρνηση: Ετοιμάζει «φρένο» στις αναστολές ποινών για οπαδική βία 

Λέσχες Φιλάθλων υπό τον έλεγχο πλέον και την ευθύνη των ΠΑΕ

Νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, προανήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Οπαδική βία: Οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη νομοθεσία   

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή των υπουργών κυρίων Γεραπετρίτη, Θεοδωρικάκου, Τσιάρα και Αυγενάκη αποφασίσθηκε  τις επόμενες εβδομάδες να έρθουν αλλαγές, στο πλαίσιο ενός νομοσχεδίου του υπουργείου Αθλητισμού. 

Οπαδική βία: Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση

Η έναρξη θα γίνει με την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τις Λέσχες Φιλάθλων,  όπου ο στόχος είναι να γίνει ξεκαθάρισμα των παράνομων από τις νόμιμες λέσχες φιλάθλων. 

Θεοδωρικάκος: Κλείνουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων που λειτουργούν παράνομα 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, υπάρχει στο τραπέζι εισήγηση να υπαχθούν οι εν λόγω λέσχες υπό τον έλεγχο και την ευθύνη των ΠΑΕ. Και, βεβαίως, θα υπάρξουν συστηματικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. όλο το επόμενο διάστημα. 

«Φρένο» στην αναστολή έκτισης ποινών για αδικήματα οπαδικής βίας   

Ως προς την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου και με δεδομένο ότι πρόσφατα έγινε αυστηρότερος ο Ποινικός Κώδικας, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, δύο αλλαγές εξετάζονται: το «φρένο» στον ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές για τα αδικήματα που συνδέονται με την αθλητική βία και η ύπαρξη περιοριστικών όρων, σε περίπτωση που η δικάσιμος παίρνει αναβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top