Οπαδική βία: Οι αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη νομοθεσία   

Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται χάρη στα «παραθυράκια» 

Παρεμβάσεις στη νομοθεσία για την οπαδική βία ετοιμάζουν στην κυβέρνηση μετά το σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του Άλκη στην ελληνική κοινωνία. Για  το ίδιο ζήτημα θα γίνει σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα συζήτησης τη βία στα γήπεδα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων Υπουργών.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Βρέθηκε και δεύτερο μαχαίρι με αίμα

Νόμοι υπάρχουν για την οπαδική βία αλλά δεν εφαρμόζονται...  

Νόμοι για την αθλητική βία υπάρχουν πάντως, αλλά δεν εφαρμόζονται, ενώ οι αρμόδιοι τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις, όπως τόνισε ο Θοδωρής Ζαρμακούπης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Όπως ανέφερε,  στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι τα «παραθυράκια»  που υπάρχουν  στον ήδη αυστηρό αθλητικό νόμο  για να αποφεύγουν οι κατηγορούμενοι τις βαρύτατες ποινές είναι αρκετά.  

Συνήθως μάλιστα στα θέματα ομαδικής βίας οι δικηγόροι υπεράσπισης είναι ιδιαίτερα έμπειροι και καταξιωμένοι, προκαλώντας έτσι και τις λογικοφανείς  φήμες για τη σύνδεση των συνδέσμων με τις διοικήσεις των ομάδων αλλά και άλλους παράγοντες. 

«Βλέπουμε εμπλεκόμενους για πολύ σοβαρά παραπτώματα, παρά την καταδίκη τους, να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποζατσίσκι στη Θεσσαλονίκη το 2020, που ενώ κρίθηκαν όλοι ένοχοι και παρά την ύπαρξη του ιδιώνυμου, μόνο ένας από τους 8 οδηγήθηκε στη φυλακή» τόνισε ο επικεφαλής του αθλητικού ρεπορτάζ του Star.  

Δολοφονία Άλκη: Σε Κακή Ψυχολογική Κατάσταση Οι Τραυματίες

 

To σχέδιο της κυβέρνησης για την οπαδική βία

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες επίσης του Πέτρου Μποτσαράκου.  αποφάσισε να εξετάσει μέτρα για την εφαρμογή όλων αυτών των κανόνων ώστε να αντιμετωπιστεί και η βία.

Όπως αποκαλύπτει, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφθηκε την Τετάρτη την Γενεύη και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξαντερ Τσέφεριν, με αφορμή το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά συζήτησαν  και τρόπους για την αυστηρότερη εφαρμογή των κανόνων στην Ελλάδα.

Είναι  χαρακτηριστικό ότι η έκθεση των 100 σελίδων της ΟΥΕΦΑ  για θέματα όπως η διοίκηση και η διαιτησία, αν και έχει υιοθετηθεί  στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Αλλά και  το αυστηρό πλαίσιο που έχει νομοθετηθεί, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, στην πράξη δεν ελέγχεται, με εξαίρεση τους ελέγχους για τον Covid-19, όταν όμως γίνονται κι αυτοί… 

Δολοφονία Άλκη: Για επίθεση - καρμπόν το 2019 κατηγορείται ο 23χρονος

 «Αγκάθι» οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης

Επιπλέον καθυστερούν οι δικαστικές αποφάσεις. Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ζήτημα για τις καθυστερήσεις της δικαιοσύνης, κάτι που θα εξεταστεί και από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Σε μια τόσο τραγική στιγμή όπως η δολοφονία ενός αθώου 19χρονου παιδιού, αναρωτιέται κανείς πόσους Άλκηδες πρέπει να θρηνήσουμε για να  αλλάξει επιτέλους κάτι…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top