Πιστοποιητικά Εμβολιασμού: Έρχεται παράταση στην ισχύ τους

Πόσο περιθώριο θα έχουν όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου

Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης και τη διαφορά ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους στη χορήγηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, εξήγησε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (4/1/22)

Την παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού που κανονικά λήγουν την 1η Φλεβάρη για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας.

Πλεύρης: Από 1 Φεβρουαρίου λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους 7 μήνες

Γιατί το υπ. Υγείας σκέφτεται να δώσει παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Συγκεκριμένα αρκετοί πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για την τρίτη δόση αυτή την εβδομάδα προκειμένου να ανανεώσουν την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους και να μη θεωρούνται ανεμβολίαστοι μετά την πάροδο του επταμήνου από τη δεύτερη δόση. Επειδή όμως η κακοκαιρία «Ελπίδα» προκάλεσε την ακύρωση όλων των ραντεβού για εμβολιασμό την Τρίτη και τη Τετάρτη σε συνδυασμό με το γεγονός πως αρκετοί πολίτες ανέβαλαν το ραντεβού τους επειδή δεν έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται τώρα μία μικρή παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το πιθανότερο είναι να δοθεί παράταση περίπου 5 ημερών στους πολίτες προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση και να ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους.

Οριστικό: 7μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους 18-59 ετών 

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Οι επιστήμονες της Επιτροπής αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για τους ευνόητους λόγους, ενώ θα «κλειδώσουν» και οι ημέρες της παράτασης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top