Θεοδωρικάκος: Θα αυξήσουμε τα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας

Καλεί τα θύματα να προχωρούν σε καταγγελία στην αστυνομία

Τάκης Θεοδωρικάκος

Την αύξηση των γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, καθώς τα φαινόμενα έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, οι νόμοι ισχύουν για όλους τους ανθρώπους και δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η θέση τους μέσα στο δημόσιο βίο, ή ποια είναι οικονομική κατάστασή τους», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Real FM.

«Οι νόμοι είναι νόμοι, αφορούν όλους και τηρούνται για όλους. Επίσης, η εικόνα που έχω για την αστυνομία, είναι ότι έχει κάνει με επαγγελματισμό τη δουλειά της. Κάνουμε τα πάντα και να μη συγκαλύπτεται τίποτε από μία υπόθεση», σημείωσε.

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ξανά η Γεωργία - «Κλειδί» ο δεύτερος άνδρας

Για την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, που έχει καταγγείλει ομαδικό βιασμό, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Η υπόθεση, με όλα τα στοιχεία, με όλα τα δεδομένα, με όλα τα αποτελέσματα των ερευνών, έχει διαβιβαστεί στην Δικαιοσύνη. Ήμουν μέχρι χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη και ρώτησα αν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουν γίνει στην κοπέλα. Θέλω να σημειώσω ότι εξετάσεις αυτές γίνονται από εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και η απάντηση που έχω λάβει από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είναι ότι δεν έχουν έρθει».

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Εκείνη μου είπε να πάμε στο δωμάτιο»

Σχετικά με την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο υπουργός είπε πως ότι έχει παίξει ρόλο και η πανδημία, «διότι ο εγκλεισμός για πολλούς μήνες των ανθρώπων μέσα στο σπίτι, ασφαλώς δημιουργεί πρόσθετες προϋποθέσεις για διενέξεις και μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Δικός μας στόχος είναι να ενημερώσουμε τις γυναίκες - και αναφέρομαι στις γυναίκες, γιατί κυρίως εκείνες είναι τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, όχι αποκλειστικά όμως, γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι άντρες πέφτουν θύματα. Τις καλούμε να απευθύνονται στην αστυνομία και να καταγγέλλουν βίαια περιστατικά. Για αυτό το σκοπό πρόκειται να αυξήσουμε τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Επίσης, αυξάνουμε σταθερά και μεθοδικά τη συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτό τον τομέα, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά στους δήμους, στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων», εξήγησε.

Μέχρι στιγμής λειτουργούν έξι γραφεία ενδοοικογενεικής βίας, 5 στην Αττική και ένα στην Θεσσαλονίκη, το οποίο επισκέφτηκε ο κ. Θεοδωρικάκος και – όπως είπε – έχει πολλή δουλειά: «Μόνο να καταλάβετε ότι σε τέσσερις μήνες ασχολήθηκε με 180 τέτοιες υποθέσεις, ενώ σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης στο ίδιο διάστημα, είχαν 1000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top