Μητσοτάκης: Κάλυψη έως 50% του κόστους αύξησης της ενέργειας  

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού σε πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα   

Την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει την παροχή στήριξης για όσο θα διαρκέσει η κρίση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε πτηνοτροφική μονάδα καθετοποιημένης παραγωγής, η οποία ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής επίσκεψής του στα Μέγαρα. 

Κατώτατος μισθός: Δεν αποκλείεται ακόμα και αύξηση - έκπληξη 


«Για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος για να σας βοηθήσουμε στο κοστολόγιο σας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Όπως ξέρετε, από αρχές Ιανουαρίου θα υπάρξει μία επιδότηση της ενέργειας από το κράτος για όλες τις παραγωγικές μονάδες, για όλες τις επιχειρήσεις, η οποία πιστεύω ότι θα καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι, ως το 50% της αύξησης της ενέργειας», ανέφερε. 

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη σε πτηνοτροφικη μονάδα στα Μέγαρα O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη σε πτηνοτροφικη μονάδα στα Μέγαρα 

Σταϊκούρας: Πού θα φθάσει η μείωση του νέου ΕΝΦΙΑ  


«Οπωσδήποτε θα υπάρχει μία επιβάρυνση, γιατί αυτό είναι αναμενόμενο λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες μεταβολές που είχαμε στις τιμές του φυσικού αερίου. Ελπίζω ότι αυτή η μεγάλη αναταραχή θα κρατήσει τους πρώτους μήνες του έτους και μετά θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μία σχετική κανονικότητα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αυτόματα η επιστροφή ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις 


Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει σταθερά τη δημιουργία υποδομών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες θα μειώσουν την εξάρτηση από εισαγόμενη ενέργεια καθώς και το κόστος παραγωγής. 


«Εμείς θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε -και υπάρχει πια το πλαίσιο- να κάνετε επενδύσεις στην αυτοπαραγωγή. Ουσιαστικά να επενδύσετε σε φωτοβολταϊκά τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για τις δικές σας ανάγκες, στις στέγες και σε χώρους που διαθέτετε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με την οικογένεια που έχει το «Αγρόκτημα Μουστάκα». 


«Υπάρχει πια το νομικό πλαίσιο το οποίο σας επιτρέπει να το κάνετε και νομίζω ότι είναι μία επένδυση η οποία μεσομακροπρόθεσμα θα μπορέσει να σας εξασφαλίσει φθηνή ενέργεια, χωρίς να είμαστε εξαρτημένοι από εισαγόμενη ενέργεια, η οποία όμως -όπως βλέπετε- μπορεί να έχει πάρα πολλές αρνητικές αυξομειώσεις», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top