Σταϊκούρας: Πού θα φθάσει η μείωση του νέου ΕΝΦΙΑ  

Ενσωμάτωση του φόρου μεγάλης περιουσίας στη φορολογία ακινήτων

Μειωμένος κατά ποσό άνω των 50 εκατ. ευρώ συνολικά θα είναι ο νέος ΕΝΦΙΑ, όπως δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και στην εκπομπή του Γ. Αυτιά.

Σταϊκούρας: «Στόχος χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ το 2022» - Τι είπε για επιστρεπτέα

«Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μειωμένος μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ τουλάχιστον κατά 3- 4%» τόνισε ο Υπουργός  Οικονομικών αλλά πρόσθεσε ότι το πώς ακριβώς θα γίνει αυτό  θα ανακοινωθεί αργότερα.  

«Αυξάνονται μεν οι αντικειμενικές αξίες αλλά οι περισσότεροι συμπατριώτες μας θα πληρώσουν λιγότερο» είπε ο κ. Σαϊκούρας.  

Ο κ. Σταϊκούρας επίβεβαίωσε ότι θα είναι περισσότερες οι δόσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και επισήμανε ότι «ο στόχος είναι να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τον Μάρτιο».  

Όσον αφορά το αν θα εξακολουθήσει να υπάρχει πρόσθετος φόρος για τα ακίνητα μεγάλης αντικειμενικής αξίας ο κ. Σταϊκούρας αρκέσθηκε να πει αρχικά ότι «έχουμε 16 σενάρια να τρέξουμε» αλλά στη συνέχεια διευκρίνισε ότι στόχος είναι ο φόρος ακινήτων για αντικειμενικές αξίες άνω των 250 εκατ. ευρώ να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα φορολογία ακινήτων.

Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει ζήτημα μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ         

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top