Σταϊκούρας: «Στόχος χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ το 2022» - Τι είπε για επιστρεπτέα

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετικό δρόμο τη νέα χρονιά»

Όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για μείωση ΕΝΦΙΑ και επιστρεπτέα προκαταβολή - Πηγή/βίντεο: Mega

Στόχος της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2022, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετικό δρόμο τη νέα χρονιά.

42 ευρώ τον μήνα η επιδότηση ρεύματος και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η προσδοκία είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ. ευρώ το 2022. «Έχουμε ενσωματώσει τις αντικειμενικές αξίες στο νέο υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας και μεταβάλλουμε τους συντελεστές. Στόχος είναι οι Έλληνες να πληρώσουν ακόμα χαμηλότερο φόρο μέσα στο 2022», εξήγησε.

Ακόμα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στις επιστρεπτέες προκαταβολές. Όπως είπε, δε θα πληρωθούν αυτό τον μήνα, αλλά από τον Ιούνιο, δίνοντας δηλαδή παράταση έξι μηνών και όπως τόνισε, οι πολίτες θα πληρώσουν λιγότερο από το 50%.

«Ο τζίρος των επιχειρήσεων το 2021 προσέγγισε τον τζίρο των επιχειρήσεων του 2019. Την τελευταία διετία οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ», δήλωσε και πρόσθεσε: «Με τα σημερινά δεδομένα και με το σενάριο ότι οι αναταράξεις θα φύγουν εντός του Ιανουαρίου οι επιστρεπτέες προκαταβολές πάνε τον Ιούνιο, το πρόγραμμα συνεργασίας επεκτείνεται μέχρι τον Μάρτιο. Έχουμε την αποζημίωση ειδικού σκοπού για εργαζόμενους συγκεκριμένων κάδων και την αποπληρωμή των καλλιτεχνών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top