42 ευρώ τον μήνα η επιδότηση ρεύματος και 40 ευρώ για το φυσικό αέριο

Τι ισχύει για τους λογαριασμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, ανακοινώσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για τον Ιανουάριο, σε πρώτη φάση.

«Η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου επεκτείνεται σε όλες τις επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες, και τους επαγγελματίες», τόνισε ο Κώστας Σκρέκας. 

Η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος

Στα νοικοκυριά θα επιδοτηθούν μόνο οι κύριες κατοικίες και η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή. Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση που αφορά πάνω από 4 εκατ. νοικοκυριά.

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης τον Ιανουάριο για ρεύμα και φυσικό αέριο

Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες θα επιδοτείται το 80%, δηλαδή 24 ευρώ, ενώ για τη μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300kWh επιδοτείται το 60% της αύξησης με 120€/MWh, δηλαδή 18 ευρώ. Η μέση μηνιαία ενίσχυση για ένα νοικοκυριό για τις πρώτες 300 κιλοβατώτες είναι 42 ευρώ.

Για τα νοικοκυριά, που είναι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα είναι 54 ευρώ, καθώς η επιδότηση θα ανέλθει στα 180€/ MWh. 

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, θα επιδοτηθούν οριζόντια με την τιμή της επιδότησης να ορίζεται στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Από τον Φεβρουάριο και μετά εξετάζεται η επιδότηση να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. 

Τι επιδότηση θα δοθεί για το φυσικό αέριο

Στο φυσικό αέριο, θα είναι 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα στα νοικοκυριά. 

Επιπλέον έκπτωση θα δοθεί από τη ΔΕΠΑ εμπορίας, ύψους 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, για όλη τη μηνιαία κατανάλωση στους πελάτες της.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το μέτρο θα επαναξιολογείται κάθε μήνα και θα προσαρμόζεται η μοναδιαία τιμή της επιδότησης

Στα μη οικιακά τιμολόγια επεκτείνεται η επιδότηση σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους επιχειρήσεις, τζίρου και αριθμού εργαζομένων.

Για τον Ιανουάριο του 2022 η επιδότηση ανέρχεται στα 30 €/MWh.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top