Κατώτατος μισθός: Δεν αποκλείεται ακόμα και αύξηση - έκπληξη 

Μέχρι πού εκτιμά η αγορά ότι μπορεί να φθάσει το ποσό  

Ο κατώτατος μισθός επιστρέφει σε ποσό πάνω από τα 700 ευρώ, καθώς δρομολογείται η νέα αύξησή του από την κυβέρνηση και μάλιστα με διαδικασίες - εξπρές. 

Νέα αύξηση κατώτατου μισθού κατά 6% ανακοινώνει ο Μητσοτάκης!  

Ο Γιώργος Παππούς ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για επίσπευση της διαδικασίας κι έτσι από την Πρωτομαγιά οι χαμηλά αμειβόμενοι θα έχουν εισοδηματική ενίσχυση απέναντι στα κύματα των ανατιμήσεων.  

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει αυξήσεις 5 έως 7%. Με αυτό το δεδομένο, ο κατώτατος μισθός από τα 663 ευρώ που ανέβηκε την Πρωτοχρονιά, μπορεί να φτάσει έως τα 709 ευρώ, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις. 

Ποιος είναι ο κατώτατος μισθός σε 64 χώρες του εξωτερικού

Μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις στην αγορά από τη μετάλλαξη της Όμικρον   

Σήμερα Παρασκευή ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα στήριξης για τις «αναταράξεις» που προκαλεί στην αγορά η μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία είναι απολύτως στοχευμένα και με χρονικό ορίζοντα ως το τέλος του μήνα. 

Νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους - Οι δικαιούχοι των 534 ευρώ

Πρόκειται για επιχειρήσεις στο χώρο των θεαμάτων, χώροι εκδηλώσεων, διοργανωτές γάμων, παιδότοποι μπορούν να βγάλουν όλους τους εργαζόμενους τους σε αναστολή, ενώ η ίδια δυνατότητα, αλλά στο 25% των εργαζομένων, δίνεται στην εστίαση, σε catering, ξενοδοχεία, σινεμά, γυμναστήρια, σχολές χορού κλπ. Επιπλέον, θα πάρουν ως 400.000 ευρώ περίπου 10.000 επιχειρήσεις, που είχαν πτώση τζίρου πάνω από 50%, ενώ οι πληττόμενες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους δε θα πληρώσουν δόσεις ρυθμίσεων για τον Ιανουάριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top