Νέα αύξηση κατώτατου μισθού κατά 6% ανακοινώνει ο Μητσοτάκης!  

Από πότε θα ισχύσει και το ποσό στα οποίο θα φθάσει ο κατώτατος μισθός     

Από την 1η Ιανουαρίου 2022 έχει τεθεί σε ισχύ η αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση  (Video Star 23/9/2021)

Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, που ενδέχεται να φθάσει στο 6%, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την αύξηση μισθού κατά 2%, η οποία ισχύει ήδη από την 1/1/2022.    

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου ο κ. Μητσοτάκης, απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, χωρίς να αναφερθεί πάντως στο ακριβές ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός μίλησε για «σημαντική αύξηση» . 

 

Αύξηση κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους 

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς ότι ενδέχεται εντός του 2022 να ανακοινωθεί δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού, η οποία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το 6%, θα φθάσει αθροιστικά στο 8%. Η δεύτερη αύξηση θα ισχύσει τον Μάιο, με τον κατώτατο μισθό να φθάνει τα 703 ευρώ, έναντι 663 ευρώ από την 1/1/2022.  

Ποιος είναι ο κατώτατος μισθός σε 64 χώρες του εξωτερικού

Πρόκειται για ένα ποσοστό - έκπληξη σε σχέση με πληροφορίες του πρόσφατου παρελθόντος, στη διαμόρφωση του οποίου δεν αποκλείεται να έπαιξε ρόλο και η αύξηση του τιμάριθμου τους τελευταίους μήνες, που μειώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.           

Τυπικά πάντως θα  πρέπει να  ακολουθηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης,  με τη συγκρότηση της αρμόδιας επιτροπής συντονισμού της (με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων, των επιστημονικών ινστιτούτων, του  ΚΕΠΕ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ρεκόρ δεκαετίας για πληθωρισμό: Στα ύψη οι τιμές σε ενέργεια-βασικά είδη

Παράλληλα θα διατηρηθούν και οι τριετίες στον υπολογισμό του μισθού, καθώς το υπουργείο Εργασίας έχει διαψεύσει  τα σενάρια για κατάργησή τους, τα οποία χαρακτηρίζει «επιστημονικής φαντασίας» και υπενθυμίζει ότι «έχει κάνει παρέμβαση στο ΣτΕ υπέρ της διατήρησης των τριετιών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top