Ο Οικονόμου απαντά σε Άγκυρα για Σακελλαροπούλου: Η ιστορία δε διαγράφεται

Καμία παράταση για τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους

Ξεκάθαρος ως προς το ότι δε θα δοθεί καμία παράταση για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα από τις 16 Ιανουαρίου, ήταν ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το κάνουν.

Έφτασε η ώρα του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιοι εξαιρούνται από το πρόστιμο

«Από τις 16 Ιανουαρίου θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα για όσους παραμένουν ανεμβολίαστοι. Η κυβέρνηση έδωσε πολλαπλές ευκαιρίες στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής, πληροφόρησης, πειθούς», υπογράμμισε.

«Θα προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις στο θέμα των πανεπιστημίων»

Όσον αφορά το θέμα των πανεπιστημίων, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως «αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε χωρίς εκπτώσεις και χωρίς να υπολογίζουμε το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος στην κατεύθυνση αυτή».

Όπως είπε, «τα πανεπιστήμιά μας πρέπει και θα κάνουν το άλμα προόδου που επιβάλλει η διεθνής συγκυρία, που επιβάλλει ο τρόπος, το ύφος και το επίπεδο της εκπαίδευσης που πρέπει να δίνουμε στη νέα γενιά. Πρέπει να απαλλαγούν από τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης και τις ιδεοληψίες συγκεκριμένων μειοψηφιών».

Σκέρτσος: Καμία ανοχή στη βία εντός των πανεπιστημίων

Παράλληλα, με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά σε πανεπιστήμια, έστειλε το μήνυμα πως δεν θα υπάρξει «η παραμικρή ανοχή».

Για σχολεία: Έκλεισαν μόλις 2 από τα 80.000 τμήματα

Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει από την πρώτη στιγμή ως βασική της προτεραιότητα την πλήρη και ασφαλή λειτουργία της εκπαίδευσης η οποία αποτελεί θεμέλιο για την προκοπή της νέας γενιάς.

Όπως είπε, παρά την κινδυνολογία η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκίνησε και συνεχίζεται κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. οικονόμου, μέχρι σήμερα μόλις 2 στα 80.000 τμήματα είχαν κλείσει εξαιτίας νόσησης πάνω από το 50% των μαθητών.

Είπε, παράλληλα, πως μέσα στο πρώτο διήμερο διενεργήθηκαν 1,6 εκατ. έλεγχοι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από τους οποίους εντοπίστηκαν πάνω από 25.000 κρούσματα γεγονός που οδήγησε στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Σακελλαροπούλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λόγω των όσων είπε για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Οικονόμου είπε: «Τα ιστορικά γεγονότα είναι συγκεκριμένα, οι δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες έχουν συμβεί. Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται, ούτε διαγράφεται».

Η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα

Για διαστρέβλωση, αλλά και για παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, με την απάντηση στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση – απάντηση του ΥΠΕΞ:

Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών. 
Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top