Έφτασε η ώρα του προστίμου για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών  

«Καμπάνα» 100 ευρώ από τη Δευτέρα – Ποιοι και πώς μπορεί να τη γλιτώσουν  

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η επιβολή προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, με την «καμπάνα» να ανέρχεται στα 100 ευρώ τον μήνα. Ο Πέτρος Μποτσαράκος μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ποιοι θα πληρώσουν  το πρόστιμο και ποιοι μπορούν να το γλιτώσουν.

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους   

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τα πρόστιμα θα αρχίσουν να βεβαιώνονται σε 300.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, με προτεραιότητα σε όσους δεν έχουν κλείσει καν ραντεβού. Αντίθετα, όσοι κλείσουν ραντεβού και κάνουν το εμβόλιο άμεσα, υπάρχει πρόνοια να γλιτώσουν την «καμπάνα»,  ακόμη κι αν τους βεβαιωθεί το πρόστιμο.

Κατ΄οίκον εμβολιασμοί: Η λίστα με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των γιατρών

Εξαίρεση θα υπάρξει μόνο για ιατρικούς λόγους, σε όσους κάνουν μέσω του γιατρού τους ηλεκτρονική αίτηση ως την Παρασκευή, εφόσον γίνει αποδεκτή, αλλά και για όσους είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Εμβόλιο: Ρεκόρ ραντεβού για την τρίτη δόση - Κλείστηκαν πάνω από 200.000

Θα υπάρχει όμως και δυνατότητα για ενστάσεις αν βεβαιωθούν πρόστιμα σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο στο εξωτερικό ή σε αποβιώσαντες που δε δηλώθηκαν έγκαιρα και έχουν ενεργό ΑΦΜ. Με την ένσταση το πρόστιμο θα σβήνεται.

Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται 50 ευρώ κάθε δεκαπενθήμερο ή 100 ευρώ κάθε μήνα που μένουν ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top