Αντίστροφη μέτρηση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους   

Ποιοι 60ρηδες εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους  άνω των 60 ετών, που δεν έχουν κάνει την α΄ δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022.  

Νέα έκκληση στους ανεμβολίαστους από Μητσοτάκη: Είναι επιλογή ζωής

«Γκάζι» έχουν πατήσει οι εμβολιασμοί, καθώς πάνω από 370.000 συμπολίτες μας έχουν σπεύσει να κάνουν το εμβόλιο την τελευταία εβδομάδα, ακόμη και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.  

Την ίδια ώρα η αντίστροφή μέτρηση άρχισε για την επιβολή προστίμου 100 ευρώ τον μήνα σε κάθε ανεμβολίαστο άνω των 60 ετών, που δεν έχει κάνει την πρώτη δόση μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022.  

«Πατάνε γκάζι» οι εμβολιασμοί

Η επέλαση της Όμικρον, ο φόβος αλλά και η κούραση από τα δύο χρόνια πανδημίας, έχουν οδηγήσει χιλιάδες πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα. Μάλιστα, όταν κάποιοι κάθονταν στο γιορτινό τραπέζι, ανήμερα την Πρωτοχρονιά  524 συμπολίτες μας πήγαν να εμβολιαστούν (189 με την πρώτη δόση και 181 με την αναμνηστική)! 

Κορωνοϊός: Τα δύο νέα μέτρα που εξετάζονται για τους ανεμβολίαστους

Από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και την ημέρα των Θεοφανείων, έγιναν 371.687 εμβολιασμοί, από τους  οποίους οι 265.543 αφορούν στην τρίτη δόση. 

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόστιμο στους 60ρηδες

Την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους 60αρηδες, καθώς σε 10 ημέρες, την Κυριακή 16 Ιανουαρίου, εκπνέει η προθεσμία για να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο, αλλιώς θα πληρώσουν πρόστιμο 50 ευρώ για τον τρέχοντα μηνά και 100 ευρώ μηνιαίως από τον επόμενο. 

Yποχρεωτικότητα εμβολιασμού: Ποιοι 60ρηδες εξαιρούνται 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ  δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για: 

•    Όσους έχουν νοσήσει και για διάστημα 3 μηνών από τη νόσηση
•    Όσους έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας, κάτι που θα βεβαιώνεται από τριμελείς υγειονομικές επιτροπές, με την κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Πάντως τα ποσοστά εμβολιασμού με πρώτη δόση στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 κυμαίνονται μεταξύ 88% και 91%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top