Νέα έκκληση στους ανεμβολίαστους από Μητσοτάκη: Είναι επιλογή ζωής

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο από Σακελλαροπούλου

Κάλεσμα στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μα εμβολιαστούν απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο ακριτικό νησί του Άη Στράτη.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεος και στη συνέχεια την τελετή Αγιασμού των Υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού στο λιμάνι του νησιού.

Μητσοτάκης: Καλή φώτιση, πρωτίστως στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας

Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές και να συνομιλήσει με τους κάτοικους του νησιού.

«Έχουμε χρέος -όπως έχω πει πολλές φορές- να στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι αγωνίζονται να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εδώ στον Άη Στράτη, ένα νησί το οποίο πρωτοπόρησε στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα οράματα και τους σχεδιασμούς της τοπικής κοινωνίας, ώστε να γίνει ένα νησί πρότυπο όσον αφορά την κυκλική οικονομία», είπε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και το πραγματικό νόημα των Φώτων είναι η αλήθεια, η οποία σώζει. Και το νόημα αυτό, πιστεύω, ότι είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται από τη νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποκτά σε αυτή τη συγκυρία την ξεχωριστή της σημασία. Εύχομαι από τον ακριτικό Άη Στράτη Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν».

Ο Μητσοτάκης πέταξε πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά

Στη Λήμνο ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος του νησιού.

Συνομιλώντας με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο της Λήμνου υπογράμμισε, ενόψει της επανέναρξης των μαθημάτων, την ανάγκη για ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης: «Εντάξει τα παιδιά είναι λιγότερο ευπαθή αλλά θέλουμε να τα προστατεύσουμε όσο περισσότερο γίνεται και τώρα που θα ανοίξουν και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός».

«Το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε τα συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει για να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της ενισχυτικής δόσης. «Έχουμε πάει πολύ καλά με την τρίτη δόση. Την ανοίξαμε πριν από όλους τους άλλους στην Ευρώπη, οπότε προφθάσαμε και χτίσαμε τείχος ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ευρύτερη εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στο 82%. 

Στην 130 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στη Λήμνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που υπερασπίζονται καθημερινά την Πατρίδα και τους ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν. 

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στη Γαύδο από Σακελλαροπούλου

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε κοντά στους κάτοικους της Γαύδου για να παραστεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων.

«Σήμερα, γιορτή των Θεοφανείων, ημέρα που γιορτάζουμε τη βάφτιση του Χριστού και που φέρει το βαθύ συμβολικό μήνυμα της πνευματικής αναγέννησης, καλούμαστε να δούμε με μεγαλύτερη διαύγεια τις επιλογές μας, τη στάση μας απέναντι στη ζωή, την ηθική μας υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας. Από το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας και της Ευρώπης, τη Γαύδο, κοντά στους νησιώτες μας που διαφυλάσσουν μια όμορφη κοιτίδα ελληνισμού, εύχομαι καλή φώτιση σε όλους μας, για ένα αύριο περισσότερο υπεύθυνο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο» ανέφερε η κα Σακελλαροπούλου, η οποία παρέθεσε γεύμα στους 48 κατοίκους της ακριτικής Γαύδου.

Στη Λήμνο και ο Ανδρουλάκης

Νωρίτερα στη Λήμνο βρέθηκε για τα Θεοφάνεια και ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης 

«Θέλω να εκφράσω την αμέριστη αλληλεγγύη μου για όλους τους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών και να τους δεσμευθώ ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουν», είπε.

Οι ευχές και τα μηνύματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης

«Η ευχή για τη σημερινή μέρα είναι, επιτέλους, να δώσουμε ένα τέλος στα ψέματα και τις αυταπάτες», είπε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ευχόμαστε αυτό το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει την κυβέρνηση επιτέλους να μην κάνει τραγικά λάθη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top