Σκέρτσος: Καμία ανοχή στη βία εντός των πανεπιστημίων

Οι 7 παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ στα πανεπιστήμια επί ΝΔ

Άκης Σκέρτσος

«Η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία ανοχή στη βία εντός των Πανεπιστημίων», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας, με ανάρτησή του στο facebook, διαβεβαιώνει πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του σχεδίου για τη διαχείριση του φαινομένου της βίας στα Πανεπιστήμια, που «είχε γίνει ανεκτό επί δεκαετίες στη χώρα μας».

O κ. Σκέρτσος παραθέτει στη συνέχεια επτά παρεμβάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία πάντα με τις πρυτανικές αρχές, κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

Παράλληλα, επισημαίνει την έναρξη της εκπαίδευσης για τους 400 πρώτους αστυνομικούς, που θα διατεθούν για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι 7 παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ στα πανεπιστήμια επί ΝΔ

Όπως ανέφερε ο κ. Σκέρτσος:

  • Στις 02-11-2019 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης στο κτίριο “Βανκούβερ” και κατασχέθηκαν κράνη, πυροσβεστήρες, μολότοφ, μικροποσότητες ναρκωτικών. Συνελήφθησαν 4 άτομα.
  • Στις 30-12-2020 στην Α’ Φοιτητική Εστία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου και κατασχέθηκαν φορητοί Η/Υ, καδρόνια, κράνη, μάσκες. Συνελήφθησαν 6 άτομα.
  • Στις 22-02-2021 στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και συνελήφθησαν 31 άτομα. Το κτίριο αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.
  • Στις 15-10-2021 στην αίθουσα “Λεονάρδου” της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση γκρεμίσματος αυθαίρετου τοίχου που είχε κατασκευαστεί με πρωτοβουλία φοιτητών των ΕΑΑΚ.
  • Στις 31-12-2021 και στις 04-01-2022 στο “Στέκι” του Βιολογικού Τμήματος του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης. Το κτίριο αποδόθηκε άμεσα στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.
  • Στις 12-01-2022 στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας σε κτίριο του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και συνελήφθησαν 15 άτομα. Το κτίριο αποδόθηκε άμεσα στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.
  • Στις 12-01-2022 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης και συνελήφθησαν έξι άτομα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top