Κεραμέως: Ευελιξία στα Πανεπιστήμια για την εξεταστική     

Για άνοιγμα σχολείων: Ανησυχούμε αλλά ανοίγουν σε όλη την Ευρώπη

Μέχρι τη Δευτέρα θα στείλει το υπουργείο Παιδείας εγκύκλιο στα Πανεπιστήμια με κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να υπάρχει ευελιξία αν χρειαστεί, σχετικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο ραδιόφωνο του Σκάι.   
 

Τη Δευτέρα 10/1 ανοίγουν τα σχολεία: Τι ανακοίνωσαν Πλεύρης και Κεραμέως 

Η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι η πρόβλεψη γίνεται ώστε να μη χάσει κάποιος φοιτητής την εξεταστική ή το έτος, επειδή νοσεί, δηλαδή για να υπάρχουν επαναληπτικές εξετάσεις κλπ. 

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, η Υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία για το γεγονός ότι αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, καθώς στα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός. Συμπλήρωσε όμως ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στα οποία επίσης λειτουργούν. 

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία από 10/1 - Ολόκληρη η διαδικασία  

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε «συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης»  να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και τη δια ζώσης εκπαίδευση.   

Ανοίγουν τα σχολεία με τρεις αλλαγές - Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη και επισήμανε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαιδευση,η οποία είναι «λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top