Ξεκινά η εκπαίδευση 400 ατόμων για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία   

Τι δήλωσε ο Θεοδωρικάκος μετά τη συνάντηση με τον πρύτανη του ΑΠΘ     

Στις 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τις Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημίων. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αφορμή την πρόσφατη λήξη της κατάληψης στο Αριστοτέλειο.

ΑΠΘ: Ευχαριστίες Πρύτανη στον Μητσοτάκη για το τέλος 34χρονης κατάληψης 

Είχε προηγηθεί, με μια… βαριοπούλα, το οριστικό σπάσιμο της ίσως πιο παλιάς κατάληψης που λειτουργούσε ακόμη σε πανεπιστημιακό χώρο,  στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου, στη Θεσσαλονίκη.

«Έγινε το αυτονόητο, μπήκε τέλος σε μια κατάληψη 34 ετών που δημιουργούσε πολύ σοβαρά προβλήματα στην κανονική λειτουργία του πανεπιστημίου» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.    

Θεοδωρικάκος: Tι είπε για την υπόθεση Παναγιωτόπουλου με το revenge porn

Ο χώρος της κατάληψης, στον οποίο μπήκε η αστυνομία την παραμονή της πρωτοχρονιάς, έχει ήδη κατεδαφιστεί και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένα κέντρο διακίνησης ιδεών. 

«Θα δημιουργηθεί μια μεγάλη βιβλιοθήκη στη σχολή θετικών επιστημών η οποία θα δοθεί στους φοιτητές, στους ερευνητές» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαιωάννου.

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε από την πλευρά του ότι  στις 17 Ιανουαρίου αρχίζει η τετράμηνη εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημίων.

Προσλήψεις 400 ειδικών φρουρών για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«Με τη λήξη της εκπαίδευσης, όταν θα είναι απολύτως έτοιμοι θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια, στα σχέδια ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το νέο ακαδημαϊκό έτος φαίνεται ότι θα αρχίσει με άλλα δεδομένα ασφαλείας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top