Υποχρεωτική μάσκα: Τι πρόστιμο θα πληρώσετε εάν δεν τη φοράτε

Πώς να κάνετε ένσταση και τι προθεσμία έχετε

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους από τις 06.00 της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου 2021 και έως τουλάχιστον τις 06.00 της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν.

Η μάσκα θα απαιτείται ακόμη για την είσοδο στον χώρο εστίασης, ωστόσο οι πελάτες θα μπορούν να την αφαιρούν, αφού καθίσουν στο τραπέζι τους, προκειμένου να φάνε ή να πιούνε.

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικές οι μάσκες – Πότε πρέπει να φοράμε ΚΝ95

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκεί είναι υποχρεωτική είτε η χρήση διπλής μάσκας είτε η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (Ν95).

Τι πρόστιμο θα πληρώσετε εάν δεν φοράτε τη μάσκα

Όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας δεν αλλάζουν.

Έτσι, οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ, το οποίο μπορεί να πληρωθεί:

Νέα μέτρα: Μάσκα παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις

-    σε τράπεζες

-    στις εφορίες

-    μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο)

Το πρόστιμο αποστέλλεται στην εφορία, στη ΔΟΥ κατοικίας του παραβάτη. Εάν ο παραβάτης δεν το πληρώσει, η εφορία μπορεί να προβεί σε κινήσεις όπως κατασχέσεις ή συμψηφισμό με ενδεχόμενη επιστροφή φόρου.

Πώς και τι προθεσμία έχετε για να κάνετε ένσταση

Οι πολίτες, στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο, μπορούν να κάνουν ένσταση εντός πέντε ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Η ηλεκτρονική υποβολή αντιρρήσεων πραγματοποιείται στη σχετική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της Πράξης Επιβολής Προστίμου.

Οι αντιρρήσεις του ελεγχόμενου πολίτη ή καταστηματάρχη, υποβάλλονται στον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ή της Αρχής στην οποία ανήκει το όργανο (Aστυνομία, ΣΕΠΕ, Δημοτική Αστυνομία, Λιμενικό), σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Σε περίπτωση που οι ενστάσεις απορριφθούν, επικυρώνεται το πρόστιμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top