Το παρασκήνιο των αλλαγών της κυβέρνησης στα test για το ρεβεγιόν

«Στο τραπέζι» νέα μέτρα από τον Ιανουάριο – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Η σημερινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για Πρωτοχρονιά με self test, εν τέλει ήταν μία πλήρης ανατροπή δεδομένων, σε σχέση με όσα σχεδιάζονταν χθες.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με self test - Νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Για το παρασκήνιο της ανακοίνωσης στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και για την προοπτική νέων περιοριστικών μέτρων από το 2022, ο Γιώργος Ευγενίδης μετέδωσε τις τελευταίες πληροφορίες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

 Πώς φτάσαμε από το σχέδιο για rapid test την Πρωτοχρονια στο self test
 

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Star, στη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και στις χθεσινές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου, φαινόταν να «κλειδώνει» το σχέδιο για Πρωτοχρονιά με rapid test. Αυτό εισηγούνταν το Υπουργείο Υγείας, αλλά και κορυφαίοι πρωθυπουργικοί συνεργάτες. Η προοπτική της απόφασης αυτής, όμως, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, κυρίως από εμβολιασμένους πολίτες (και με την τρίτη δόση) οι οποίοι θεώρησαν ότι παρότι πειθάρχησαν στη σύσταση της Πολιτείας για εμβολιασμό, εξομοιώνονται με τους ανεμβολίιαστους.  Αυτή η πίεση έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός στάθμισε τα δεδομένα και πήρε σήμερα την απόφαση που ξέρουμε, με γνώμονα δύο παράγοντες: να μην δημιουργηθεί η αίσθηση της αδικίας για τους εμβολιασμένους, αλλά και τις επιχειρησιακές δυσκολίες. 

ΣΥΡΙΖΑ για ρεβεγιόν με self test: Συνεχίζει το απόλυτο μπάχαλο ο Μητσοτάκης

Στο τραπέζι αύξηση της τηλεργασίας και ωράριο σε εστίαση - διασκέδαση

Όλα αυτά που συζητάμε, όμως, είναι για τις μέρες των γιορτών. Ο πρωθυπουργός σήμερα άνοιξε παράθυρο νέων μέτρων για το 2022, εφόσον απαιτηθεί, καθώς οι εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων είναι ότι μετά τις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε σημαντική αύξηση της διασποράς της Όμικρον. Άρα, οι αποφάσεις θα πρέπει να αναμένονται στο πρώτο δεκαήμερο του 2022. Στο τραπέζι είναι η διεύρυνση της τηλεργασίας από το σημερινό 20%, αλλά και η επιβολή αυστηρότερου ωραρίου σε εστιατόρια και κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, ένα μέτρο που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ίσχυε μόνο σε «κόκκινες» περιοχές. 

Κορωνοϊός: 6.424 νέα κρούσματα σήμερα - 77 νεκροί και 661 διασωληνωμένοι

Τι θα γίνει με τα σχολεία  

Τελευταία γραμμή άμυνας στην οποία μέχρι στιγμής επιμένει η Κυβέρνηση είναι η κανονική λειτουργία των σχολείων, με φυσική παρουσία, από τις 10 Ιανουαρίου 2022.  Μέχρι τότε βέβαια απομένει αρκετός χρόνος θεωρητικά για να σταθμιστούν όλα τα ενδεχόμενα, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα.            
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top