Ρουσόπουλος για προϋπολογισμό: Θα ανακτήσουμε τις απώλειες της πανδημίας 

Κόντρα Αχτσιόγλου – Σταϊκούρα  για το πακέτο των μέτρων στήριξης   

Η ελληνική οικονομία θα ανακτήσει τις απώλειες της πανδημίας τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, για τον Προϋπολογισμό, κατά την πρώτη ημέρα της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.  

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός: Ανάπτυξη 6,9% φέτος και 4,5% το 2022     

«Λόγω των μέτρων που πήραμε η Οικονομία θα παρουσιάσει 11,7% ανάπτυξη για το 2021-22. Το 2022 θα ανακτήσουμε πλήρως τις απώλειες του 2020 και θα υπερβούμε το 2019 κατα σχεδόν 25%. Το ΔΝΤ αναφέρει ότι χώρες με αναπτυγμένη οικονομία θα ανακτήσουν το χαμένο έδαφος το 2022 και θα χρειαστούν δύο χρόνια για το αυξήσουν κατά 0,9% σε σχέση με την προ πανδημίας περίοδο. Εμείς καταφέραμε να αυξήσουμε στο διπλάσιο το ΑΕΠ δύο χρόνια νωρίτερα. Η μείωση της ανεργίας εκπέμπει θετικά μηνύματα.  Η ανεργία από το 16,5% το 2020 το 2021 έπεσε στο 13%» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει πως μέσα σε 12 μήνες βρήκαν δουλειά 140. 849 συμπολίτες μας. «Ουδείς ωστόσο δικαιούται να πανηγυρίζει. Και ένας άνεργος να μείνει στη χώρα χρήζει βοηθείας» επισήμανε ο εισηγητής της ΝΔ.    

Ρουσόπουλος για Ταμείο Ανάκαμψης: Μπαίνουμε σε ισχυρή τροχιά ανάκαμψης

Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε επίσης ότι από τις αρχές του καλοκαιριού παρατηρείται αύξηση του πληθωρισμού πανευρωπαϊκά λόγω αύξησης επίσης στις τιμές ενέργειας αλλά και της ζήτησης, όμως στην Ελλάδα ο πληθωρισμός καταγράφεται στο 2,8%, σε επίπεδα χαμηλότερα των μέσων τιμών της ευρωζώνης και της ΕΕ. 

 

Αχτσιόγλου: Εγκληματικά ανεπαρκές  το πακέτο στήριξης για εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις

 

«Εγκληματικά ανεπαρκές» χαρακτήρισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, στη συζήτηση επίσης του Προϋπολογισμού στη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πακέτο στήριξης για εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις,  την ώρα που  - όπως πρόσθεσε - «η κοινωνία πλήττεται από την κρίση και την ακρίβεια η οποία έχει βγει εκτός ελέγχου».  Η κυρία Αχτσιόγλου κατήγγειλε επίσης «τις μειώσεις δαπανών για την υγεία» και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Αχτσιόγλου για Προϋπολογισμό: Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη

«Τα δύο κρίσιμα μέτωπα, της πανδημίας και της ακρίβειας, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με ανούσια διαγγέλματα του κ. Μητσοτάκη. Θεωρεί, μάλιστα, πως για τα δυο αυτά προβλήματα η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά και πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ότι αυτό που κάνει είναι απολύτως επαρκές. Την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιά από τις ανατιμήσεις, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι έχει λάβει επαρκή μέτρα προστασίας της. Την ώρα που συμπολίτες μας χάνουν της ζωή τους εκτός ΜΕΘ, επιμένει σε βαθμό παραλογισμού ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στηριχθεί επαρκώς», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σταϊκούρας: Ακόμα αναζητούμε το κόστος των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε έξω σε όλα όσα εκτιμούσε» απάντησε από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας στην τομεάρχη Οικονομικών και εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ  Έφη Αχτσιόγλου.  

«Αυτά που είπατε, αν ίσχυαν θα επιβεβαιώνονταν από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θα επιβεβαιώνονταν από τη διόγκωση της ανεργίας, θα επιβεβαιώνονταν από τη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Πέσατε έξω σε όλα όσα εκτιμούσατε πριν από ένα χρόνο, από αυτό εδώ το βήμα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι επιφυλάσσεται να καταθέσει στην ολομέλεια φάκελο 150 σελίδων με όλα όσα έχει εκτιμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε την κ. Αχτσιόγλου να διαβάσει την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία τα πακέτα της κυβέρνησης έσωσαν τις επιχειρήσεις και την απασχόληση.

Ο Υπουργός Οικονομικών σχολίασε για τον ισχυρισμό για «πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»: «Από τον Σεπτέμβριο, όλη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναζητά το κόστος, δεν μας το είπατε ποτέ! Ένα νούμερο ζητάμε! Ένα νούμερο! Πόσο είναι; 1 δις; 5 δις; 14 δις; 15 δις; Ψάχνω από τον Σεπτέμβριο μια δήλωση της κ. Αχτσιόγλου, του κ. Τσακαλώτου πόσο κοστίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τα άλλα είναι πλήρως κοστολογημένο το πρόγραμμα σας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top