Ποιος είναι ο 26χρονος που βρίσκεται συνέχεια δίπλα στον Μητσοτάκη σήμερα

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Ρόζη στα πλαίσια του θεσμού DuoDay

Από τον 26χρονο Κωνσταντίνο Ρόζη συνοδεύεται σήμερα σε όλες τις δραστηριότητές του ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο κ. Ρόζης έχει νοητική υστέρηση, είναι υψηλής λειτουργικότητας και απόφοιτος Λυκείου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού DuoDay, ο οποίος αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων και επιδιώκει να συμφιλιώσει τον κόσμο της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία.

Μητσοτάκης - Ρόζης

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Ρόζης έχει νοητική υστέρηση είναι υψηλής λειτουργικότητας λεκτικός και απόφοιτος Λυκείου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Τι είναι ο θεσμός DuoDay 

Tην ημέρα αυτή, ένας εργαζόμενος και ένα άτομο με αναπηρία σχηματίζουν ομάδα (Duo) και το άτομο αυτό συμμετέχει ενεργά όσο το δυνατόν περισσότερο στις συνήθεις εργασίες των εργαζόμενων. 

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την Ιρλανδία με την ονομασία «Job Shadowday».

Η κίνηση του πρωθυπουργού είναι συμβολική, ωστόσο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πολιτικής προσπάθειας για την πρόσληψη, με προκήρυξη, 2.000 ΑμΕΑ στο Δημόσιο, αλλά και τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για τον ιδιωτικό τομέα.

Μητσοτάκης - Ρόζης

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο του θεσμού DuoDay, ο οποίος αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Απασχόλησης Αναπήρων / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Το ίδιο έκανε την Τρίτη και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μοιράστηκε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας της, με τον Δημήτρη Τραυλό, ο οποίος είναι υψηλά λειτουργικός αυτιστικός.

Ο κ. Τραυλός συνόδεψε την υφυπουργό σε όλες τις συναντήσεις, με την ίδια να αναφέρει σε σχετική ανάρτησή της: «Αυτές ήταν λίγες μόνο από τις στιγμές της ημέρας που μοιράστηκα με τον Δημήτρη, ένα υψηλά λειτουργικό νέο στο φάσμα του αυτισμού. Ξεκινάμε το DuoDay, την ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία συμφιλίωσης του κόσμου της απασχόλησης με τα άτομα με αναπηρία, και στη χώρα μας. Όλοι μαζί κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην απασχόληση χωρίς αποκλεισμούς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top