Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία ενόψει Χριστουγέννων

Τι θα πει ο πρωθυπουργός - «Δεν υπάρχουν νέα μέτρα» διαμηνύουν από Μαξίμου

Τα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (16/11/21)

Έκτακτο διάγγελμα για τον κορωνοϊό θα απευθύνει αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιδημιολογικές εξελίξεις ενόψει Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, ούτε να αλλάξει η στρατηγική για την πανδημία.

Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με άρωμα... lockdown για τους ανεμβολίαστους

«Έχουμε αυστηρή πολιτική, αλλά δε θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους», υπογράμμισε από το Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο έκτακτο διάγγελμα

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με την οικονομία και την κοινωνία ανοικτή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναλύσει και την επιδημιολογική εικόνα, με κεντρική εκτίμηση ότι είμαστε σε πορεία σταθεροποίησης, έστω και σε υψηλά επίπεδα.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Τι ισχύει με την ημερομηνία λήξης

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Οι σκέψεις της κυβέρνησης για ημερομηνία λήξης

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στις αντοχές και τις δυνατότητες του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας), το οποίο πιέζεται έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα εκφράσει την ικανοποιήσή του και για την πορεία των εμβολιασμών, καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου έχουν κλειστεί 192.000 ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ αυξάνονται και τα ραντεβού για την τρίτη δόση.

Αυτό που θα ζητήσει είναι να ενταθεί ακόμα περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη και να μην αμελήσουν οι πολίτες τους εμβολιασμούς με την ενισχυτική δόση, ιδίως όσοι είναι άνω των 60 ετών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top