Κορωνοϊός: Χριστούγεννα με άρωμα... lockdown για τους ανεμβολίαστους

«Όχι« της κυβέρνησης σε νέα μέτρα - Παραμένει στο τραπέζι το plan B

Τα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (16/11/21)

Χριστούγεννα με άρωμα… lockdown θα είναι, όπως φαίνεται, τα φετινά για τους ανεμβολίαστους.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να πάει σε νέα μέτρα, ενόψει των γιορτών, παρά μόνο σε μικρές βελτιώσεις στους υφιστάμενους περιορισμούς, καθώς η στρατηγική δείχνει να αποδίδει, τουλάχιστον επί του παρόντος. 

Ωστόσο, η πίεση στους ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων και δε θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 τα νέα κρούσματα στην Αττική

Το plan B και τα μέτρα που εξετάζονται 

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, φαίνεται πως ακόμη είναι στο τραπέζι, σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα παραμείνει δύσκολη, να αποφασιστεί η είσοδος σε αυτά με αρνητικό μοριακό ή rapid test.

Παράλληλα, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για ενίσχυση της τηλεργασίας, ενώ πιθανή είναι μία απόφαση για κλιμακωτή προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία τους για να υπάρξει αποσυμφόρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και εισηγήσεις για χρήση διπλής μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο πρακτικά είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.

Πλεύρης: Τα όποια νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Τα στοιχεία δείχνουν τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, σε σχέση με τις προηγούμενές εβδομάδες, κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει πως κορυφώνεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν πλέον τα σούπερ μάρκετ

«Έχουμε αυστηρή πολιτική, αλλά δε θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους», υπογράμμισε από το Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, καθιστώντας υποχρεωτική την τρίτη δόση σε ανθρώπους άνω των 65 ετών και τις ευπαθείς ομάδες.

Μετά τα μέτρα, ένας στους τρεις ανεμβολίαστους σκέφτεται να εμβολιαστεί

Δεύτερες σκέψεις έχουν, εξάλλου, οι ανεμβολίαστοι μετά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, ένας στους τρεις (32,2%) από όσους δήλωσαν ανεμβολίαστοι, δηλώνουν πλέον ότι θα κάνουν το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, καθώς πάνω από 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση έχουν κλειστεί μόνο την τελευταία εβδομάδα, ενώ αυξάνονται και τα ραντεβού για την τρίτη δόση.

Στο σύνολο, οι εμβολιασμοί έχουν σπάσει και το φράγμα των 7 εκατομμυρίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top