Πιερρακάκης: Γνήσιο υπογραφής και ιδιωτικά συμφωνητικά με το κινητό μας!

Πώς θα γίνεται η διαδικασία μέσω gov.gr

Τις επόμενες μέρες μέσω του gov.gr θα μπορεί να βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής, αλλά και να υπογράφονται ιδιωτικά συμφωνητικά. 

Ξεπέρασαν τις 210.000 οι προσωρινές άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr

Πρόκειται για την υπηρεσίας «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» για την οποία ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα: «Πρόκειται για μια διεύρυνση της υπηρεσίας έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης και εξουσιοδότησης. Με τη νέα υπηρεσία οι πολίτες θα μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά ιδιωτικά συμφωνητικά και να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής τους μέσω του gov.gr σε οποιοδήποτε έγγραφο».

Ψηφιακά θα γίνεται και η ανανέωση των διαβατηρίων

Με τη διεύρυνση του μενού των υπηρεσιών της ψηφιακής πύλης σε λίγες μέρες, οι πολίτες θα μπορούν να υπογράφουν ψηφιακά ιδιωτικά συμφωνητικά και να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής τους μέσω του gov.gr σε οποιοδήποτε έγγραφο, με μια απλή διαδικασία: Οι δύο πολίτες που κάνουν τη μεταξύ τους συναλλαγή θα σκανάρουν ή θα φωτογραφίζουν με το κινητό τους το συμφωνητικό, θα το ανεβάζουν στο gov.gr και θα το υπογράφουν διαδοχικά. 

myEFKAlive: Εγκαινίασαν τη νέα ψηφιακή υπηρεσία Χατζηδάκης και Πιερρακάκης

Αμέσως μετά θα στέλνεται ένας κωδικός μιας χρήσης στα κινητά των πολιτών και στη συνέχεια θα έχουν με ψηφιακή σφραγίδα σε κάθε σελίδα ένα έτοιμο έγγραφο για κάθε νόμιμη χρήση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top