Ψηφιακά θα γίνεται και η ανανέωση των διαβατηρίων

Έρχεται και το γνήσιο της υπογραφής μέσω του gov.gr

Να ανανεώσουν τα διαβατήρια τους ψηφιακά θα μπορούν οι πολίτες πολύ σύντομα.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η δυνατότητα αυτή θα δοθεί εντός των επομένων εβδομάδων, σε κάθε περίπτωση εντός του 2021.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι θέμα χρόνου να παρέχεται και η δυνατότητα για το γνήσιο της υπογραφής μέσω του gov.gr, ώστε να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα.

«Πρέπει να γίνει ψηφιακός ο φάκελος υγείας»

«Ο φάκελος υγείας πρέπει να γίνει ψηφιακός», είπε ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος – αναφερόμενος στην εφαρμογή MyHealth - είπε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

Freedom Pass/Data: Από σήμερα τα 50GB δωρεάν για εμβολιασμένους 15 -17 ετών

«Στο σύστημα της συνταγογράφησης είχαν πρόσβαση μόνο οι γιατροί. Δεν είχαμε, όμως, εμείς πρόσβαση στα δεδομένα μας. Πλέον όμως έχουμε μέσω αυτής της εφαρμογής», σημείωσε.

«Δημιουργήσαμε την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφησή του, αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί» πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, τόνισε πως στην πορεία θα προστεθούν στην εφαρμογή και πράγματα που έχουν να κάνουν με τις εξετάσεις, που έχουν γίνει σε διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

«14.000 αιτήσεις για το Freedom Pass/Data»

Η πλατφόρμα Freedom Pass/Data, για το πακέτο δεδομένων των 50GB σε νέους 15 έως 17 ετών, άνοιξε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πιερρακάκης, ήδη έγιναν 14.000 αιτήσεις και έχουν πιστωθεί τα δωρεάν data σε 11.000 παιδιά.

Τέλος, για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 50 και άνω με την αναμνηστική δόση τόνισε ότι 130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top