Διέγραψε η ΝΔ τον Μπογδάνο - Σφοδρή επίπληξη από Δένδια στη Βουλή 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μετά από κάλυψη δύο εβδομάδων

Διέγραψε η ΝΔ τον βουλευτή της Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Προηγουμένως, με παρέμβασή του στη συζήτηση της Επιτροπής στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέφερε στην τάξη τον βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος ξεκίνησε έντονη φραστική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ για τον εμφύλιο, τον τότε ηγέτη του Ζαχαριάδη και τον ρόλο του κόμματος στη Μικρασιατική Καταστροφή!

«Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων...», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπογδάνος ενώ υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στην εκδήλωση στο Βίτσι για τη νίκη στον εμφύλιο πόλεμο.

Δένδιας: Η εθνική ομοψυχία είναι το ίδιο ισχυρό όπλο με τις φρεγάτες

Κι αυτό μάλιστα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας και υποστήριζε ότι διασπά την εθνική ομοψυχία.         

Δένδιας: «Η χώρα αντιμετωπίζει απειλή -  Δεν βρισκόμαστε εδώ για το παρελθόν» 

Ο κ. Δένδιας στην παρέμβασή του επισήμανε με νόημα ότι η χώρα αντιμετωπίζει απειλή και τόνισε: «Δε βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον».

Προκαταρκτική για τη λίστα με ονόματα παιδιών που αναδημοσίευσε ο Μπογδάνος

Πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών στην παρέμβασή του, επαναφέροντας στο θέμα της μια συζήτηση στη Βουλή που είχε «ξεστρατίσει» επικίνδυνα: «Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε,  γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Οικονόμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη δε θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον»

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν σχετικά με τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου ότι ο πρώην - πλέον - βουλευτής της ΝΔ είχε δεχθεί προειδοποίηση από το Μέγαρο Μαξίμου για τη συμπεριφορά του και τον δημόσιο λόγο του, μετά την αναδημοσίευση ονομάτων παιδιών μεταναστών. Μάλιστα είχε τότε αποδοκιμασθεί δημόσια η στάση του από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη δύο εβδομάδων

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Μπογδάνο μόνο αφού τον εξέθεσε ο κ. Δένδιας, μετά από κάλυψη δύο εβδομάδων»    

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας.

Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο - Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια.

Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.

Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top