Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πιθανή επέκταση σε ιερείς κι εκπαιδευτικούς

Από τι θα εξαρτηθεί

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, εκτός των υγειονομικών, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι εκπαιδευτικοί και οι ιερείς.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά», είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Όσον αφορά στους ιερείς επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και γι’ αυτούς, αν κι εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά. 

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των παιδιών, τονίζοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει πλάνο για υποχρεωτικότητα στα παιδιά.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Φύλλα αναστολής σε 6.250 υγειονομικούς

«Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Επίσης, όπως είπε έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα και πιθανόν κάτι τέτοιο να γίνει κι έξω από σχολεία. 

«Δε θέλουμε να ξανακλείσει η οικονομία και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην ξανακλείσει. Κι αν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα κι αλλού, θα το κάνουμε», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top