Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μπαρ, εστιατόρια και σινεμά

Στα 10 ευρώ το rapid test για τους ανεμβολίαστους

«Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας μία γεύση από τα νέα μέτρα, που θα ανακοινωθούν στις 12 το μεσημέρι από τον Βασίλη Κικίλια.

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται. Αποτελεί κίνδυνο για την υγεία τους, τον κόσμο που συναναστρέφονται και το σύνολο της κοινωνικής ζωής και της οικονομίας. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να πάρουμε σκληρά περιοριστικά μέτρα», ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Mega.

Κορωνοϊός: Στις 12:00 η ανακοίνωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους

Τι θα ισχύει για μπαρ, εστιατόρια και σινεμά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από εδώ και πέρα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους χώρους εστίασης, αφού αυτό δεν είναι αφορά «επιβίωσης», όπως είπε, όπως είναι, για παράδειγμα, το σούπερ μάρκετ.

Η κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται

Σε κλειστούς χώρους, όπου η μάσκα δεν μπορεί να προσφέρει προστασία, όπως μπαρ και εστιατόρια, θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων

Σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, όπως σινεμά και θέατρα, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης των ανεμβολίαστων με test 48 ωρών.

Το κόστος του test θα επιβαρύνει τους ίδιους, με την τιμή να είναι συγκεκριμένη για να είναι προσιτή, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πόσο θα κάνει το rapid test

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το rapid τεστ θα μπει σε μια προσιτή τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ».

Με PCR ή rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από Σεπτέμβριο

«Δεν είναι σκοπός μας να σχηματίσουμε διαχωριστικές γραμμές. Το κράτος μέχρι ένα σημείο μπορεί να διαθέτει πόρους», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει ο ρυθμός των εμβολιασμών, καθώς τα ραντεβού έχουν αυξηθεί και έφτασαν τα 15.000 με 20.000 την ημέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η πλειοψηφία του ιατρικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί, ωστόσο υπάρχει μία μερίδα υγειονομικών που δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο.

«Έίμαστε σε θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει και με όποιο εμβόλιο θέλει», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top