Πολιτικός «καύσωνας» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τον… καύσωνα  

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την ειρωνεία στην πρόταση Τσίπρα υιοθετούν δήθεν μέτρα   

ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ κόντρα

Κριτική στην κυβέρνηση ότι αφού αντιμετώπισε με ειρωνεία την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα 1/8 λόγω του καύσωνα, έσπευσε να υιοθετήσει «δήθεν μέτρα» για τους εργαζόμενους άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωσή του Εκπροσώπου Τύπου του Νάσου Ηλιόπουλου,  αλλά και με ανακοίνωση του κόμματος.        

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Παύση εργασίας 12:00-16:00

Ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε συγκεκριμένα; 

«Προτείναμε μέτρα μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και απάντησαν με σαρκασμούς. Προτείναμε να ενισχύσουν το ΕΣΥ και απάντησαν ότι είμαστε λαϊκιστές.  Προτείναμε να στηρίξουν και να ενισχύσουν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους και μας μίλησαν για λεφτόδεντρα. 

Όταν όμως ήρθαν το δεύτερο και το τρίτο φονικό κύμα της πανδημίας, έφταιγαν οι πολίτες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έκανε προτάσεις!

Τώρα, μετά από επικοινωνία με επιστήμονες που προειδοποιούν, προτείνουμε μερικά απλά και ρεαλιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Για τους εργαζόμενους, για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.Και απαντούν πάλι με ειρωνείες και σαρκασμό.  Δεν ακούνε ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τους ειδικούς. Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά με το όχημά τους και εργάζονται κάτω από κλιματιστικό. Δεν χωρά στο μυαλό του ότι πολλά Μέσα Μεταφοράς δεν έχουν κλιματισμό και πολλοί άνθρωποι εργάζονται εκτός γραφείου στους 45 βαθμούς.

Η υπεροψία τους, που αντιμετωπίζει κάθε πρόταση και κριτική με πνεύμα διχασμού και ευτελισμού της, σε συνδυασμό με την ενδημική ανικανότητά τους, είναι επικίνδυνο μείγμα για την ασφάλεια και τη ζωή των ανθρώπων. 

Δεν προκαλεί ωστόσο καμία έκπληξη ότι ο κ. Μητσοτάκης, που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία, ειρωνεύεται τη δυνατότητα έκτακτων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους από τη θερμική καταπόνηση».

Η πρόταση Τσίπρα και η απάντηση Μαξίμου για «λαϊκισμό και γραφικότητα»


Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στη δουλειά τους

Υπενθυμίζεται ότι στην απάντησή τους κυβερνητικές πηγές χθες, κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα για «λαϊκισμό και γραφικότητα» και διερωτήθηκαν: «Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι;». 

«Αυτοί που έκλεισαν τη χώρα 8 μήνες στο πιο αναποτελεσματικό και μακροχρόνιο lockdowvn της Ευρώπης έτρεξαν να ειρωνευτούν την πρόταση των ειδικών, όπως ο κ. Πλειώνης και ο κ. Λαγουβάρδος του Εθνικού Αστεροσκοπείου, για αργία μίας ημέρας ώστε οι εργαζόμενοι να μην αναγκαστούν να κυκλοφορούν μέσα στον πρωτοφανή καύσωνα», αναφέρει ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του. 

Μητσοτάκης: Ασφαλές το εμβόλιο, σπεύστε να εμβολιαστείτε   

Σημειώνει ότι «τώρα, μετά τις ειρωνείες για την πρόταση που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας, σπεύδουν να ανακοινώσουν δήθεν μέτρα για τους εργαζόμενους». Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ακόμη ότι «κάποιος ίσως να ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη ότι υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι εξαρτημένοι από το μισθό τους, που δεν μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους και δουλεύουν εκτός γραφείου χωρίς κλιματισμό», για να προσθέσει πως «αν δεν ήταν επικίνδυνοι, θα ήταν απλά ανεύθυνοι και αλαζόνες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top